Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl sok gondolat van a fejembe...

Túl sok gondolat van a fejemben, és kezelhetetlen az irányításuk. Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy rengeteg gondolatom kavarog percenként a fejemben, és egyszerűen lehetetlenné vált az irányításuk. Sokszor elkalandozok, az iskolában is (11. osztályos vagyok), dolgozatoknál is nehezebben tudok koncentrálni és a beszélgetéskor is többször előfordul. Az agyam egy kész katasztrófa ebből a szempontból. Egyébként ötös tanuló vagyok, a jegyeimet nem befolyásolja, matekból is ötös vagyok. Amikor történeteket mesélnek valakiről vagy valamiről, megpróbálom elképzelni a fejemben, hogy hogyan történt, viszont hozzá fantáziálok más tényezőket is, amelyek elveszik a figyelmemet az aktuális témáról.

Ez mitől alakulhatott ki? Ez már általános óta így van, de amióta tizenéves lettem, egyre sűrűbb és idegesítőbbé vált.

Néha úgy érzem, hogy megőrültem, sokszor nagyon jó érzés magamban kibeszélni a dolgokat, hangosan, saját magamnak (pláne, amikor ideges vagyok).

2022. febr. 9. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Meditálj, nem könnyű kiüríteni az agyad, talán segít megtanulni koncentrálni is.
2022. febr. 9. 19:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Iskolapszichológustól próbálj tanácsot kérni. Azt amit tapasztalsz elvileg úgy hívják angolul, hogy "rumination" és a túlzott stressz is okozhatja. Sportolj, legyen valamilyen hobbid, ami elfoglal, és légy sokat a barátaiddal. Nem szabad ennyi idősen felesleges dolgokon rágódni, annyi sok áll még előtted, hogy mire felnősz, meglátod, hogy ezek a dolgok, amiken most rágódsz szinte értelmetlenek.
2022. febr. 9. 20:25
 3/4 anonim válasza:

Tanulj meg csak egy dologra koncentrálni, tanuld meg irányítani a gondolataid!

Hallgas zenét, meditálj, és bármi ami szerinted jó ötlet :)

Meditálás: [link]

Velem is ugyan ez van, ébredés után nagyon nehéz vissza fogni a gondolataim ha még az ágyban maradok. És engem a tanulásban is befolyásol, úgy tudtam kicsit javítani magamon hogy nem néztem közösségi médiát, hülyeségeket (tiktok, face, akár youtubeon is a mémek) és meg tanultam koncentrálni, kikapcsolni a gondolataimat.

2022. febr. 9. 20:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Én minden este, elalvás előtt kiírok magamból minden gondolatot egy naplóba, nekem segít.
2022. jún. 3. 08:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!