Túl sok gondolat van a fejemben, és kezelhetetlen az irányításuk. Mit tehetnék ellene?
Az a problémám, hogy rengeteg gondolatom kavarog percenként a fejemben, és egyszerűen lehetetlenné vált az irányításuk. Sokszor elkalandozok, az iskolában is (11. osztályos vagyok), dolgozatoknál is nehezebben tudok koncentrálni és a beszélgetéskor is többször előfordul. Az agyam egy kész katasztrófa ebből a szempontból. Egyébként ötös tanuló vagyok, a jegyeimet nem befolyásolja, matekból is ötös vagyok. Amikor történeteket mesélnek valakiről vagy valamiről, megpróbálom elképzelni a fejemben, hogy hogyan történt, viszont hozzá fantáziálok más tényezőket is, amelyek elveszik a figyelmemet az aktuális témáról.
Ez mitől alakulhatott ki? Ez már általános óta így van, de amióta tizenéves lettem, egyre sűrűbb és idegesítőbbé vált.
Néha úgy érzem, hogy megőrültem, sokszor nagyon jó érzés magamban kibeszélni a dolgokat, hangosan, saját magamnak (pláne, amikor ideges vagyok).
Tanulj meg csak egy dologra koncentrálni, tanuld meg irányítani a gondolataid!
Hallgas zenét, meditálj, és bármi ami szerinted jó ötlet :)
Meditálás: [link]
Velem is ugyan ez van, ébredés után nagyon nehéz vissza fogni a gondolataim ha még az ágyban maradok. És engem a tanulásban is befolyásol, úgy tudtam kicsit javítani magamon hogy nem néztem közösségi médiát, hülyeségeket (tiktok, face, akár youtubeon is a mémek) és meg tanultam koncentrálni, kikapcsolni a gondolataimat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!