Súlyos depresszióból, durva események hatására kialakulhat skizofrénia vagy egy teljesen szétesett elme?
6 évig voltam kevert szorongasos depressziós, aztán a virus miatt elvesztettem azt az életet amit a legjobban akartam és épp megkaptam volna(mondd hogy egy nem átok)
Azóta nem érzékelem az időt, nem érzékelem a napokat, latomasaim vannak, érzem hogy valami negatív dolog jelen van velem minden nap. Sokszor olyan mintha a testem mar nem is az en testem lenne. Eddig a látszatnak éltem, most mar semmi nem érdekel, már nem is használom az instagramot sem egy éve, eddig meg függő voltam. Mit csinaljak?
Én nem hiszek benne. Sokkal inkább hiszem azt, hogy egy nem kellően erős személyiség a "betegségbe menekül", ahelyett, hogy tenne valamit saját maga érdekében.
Volt egy kifejezetten jó képességű kolléganőm, aki két testvérével együtt alkoholista szülők mellett élt. Amikor a végzős egyetemista bátyja szerelmi bánat miatt öngyilkos lett, akkor a volt kolléganőm egyetemistaként súlyos depresszióba esett és magát okolta a bátyja haláláért, mondván, hogy nem figyelt eléggé a bátyjára. Mindenesetre akkor elkezdték kezelni és a kezeléssel (beleértve az elektrosokkot is) meg gyógyszereléssel "sikerült" olyan állapotba hozni, amikor skizofrénnek nyilvánították. Mindeközben tiszta időszakaiban világosan látta, hogy alkoholista szüleitől külön kellene költözni, mert ezt a szokást ő is kezdte felvenni, de lelkileg képtelen volt megtenni ezt a lépést. Summa summárum a leépülése addig fokozódott, hogy negyven valahány évesen leszázalékolták, a gyógyszerelés és az egészségtelen életmód, semmittevés mellett egy bamba háromajtós szekrény lett belőle és hatvan egynehány évesen meghalt.
Azért elektrosokkot ma mar nem alkalmaznak.. másrészt lehet hogy tényleg skizofrén volt. Alkoholista szülők mellett meg nagyon nehéz normális emberré válni.
Én voltam már pszichiaternel de nem tudok gyógyszert szedni. Marad ez az állapot
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!