Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Úgy érzem mintha vége lenne...

Úgy érzem mintha vége lenne az életemnek, miért van ez?

Figyelt kérdés
Úgy érzem mintha lassan már a végére érnék az életemnek, semmi nem köt ide már, semmi keresnivalóm a világon, mintha halott lennék, nem érdekel semmi. Mindig kedvetlen vagyok, és mintha itt sem lennék, nem élem meg a jelen pillanatait, állandóan a jövőn gondolkozok, hogy lesz - e, mert számomra olyan mintha múlna el az élet, és jönne a vég. Olyan mintha a múltam nem is én éltem volna meg, mintha a jövő sem az enyém lenne, komolyan már csak a halált várom. Borzasztó ez az érzés és higyjétek el, nem lehet együttélni vele mert egyszerűen képtelen vagyok, olyan mintha semmi nem számítana az életben, mintha semminek nem lenne értelme és nem értem.. nem értem ezt az egészet hogy miért érzek így, valahogy olyan mintha nemsokára meghalnék, pedig egészséges vagyok (mondjuk lehet mentálisan nem egészen) de nem hinném hogy haldokolék vagy ilyesmi, de hogy sima depresszió ilyen érzéseket váltson ki egy emberből, ez is érdekes.. Azzal kezdődött, de hát ez van ha az ember nem fordul vele orvoshoz, mindig úgy gondoltam (még most is) hogy mi értelme segítséget kérni, attól még minden olyan semmilyen marad és semminek semmi értelme, semmi sem számít, főleg én nem.

2022. febr. 5. 06:15
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokat gondolok a halálra és hogy felszabadító lenne itt hagyni mindent, amit mázsás súlyként nehezedik ránk.

De persze az embernek vannak szerettei, akiket nehéz kitenni ilyen fajta veszteségnek.

Illetve annyi a megválaszolatlan kérdés és olyan sok minden rosszul működik a világban. Ha már úgyis itt vagyunk miért ne próbáljunk meg változatni rajta? Lehet, hogy nem társadalmakat, de egyes emberek életét akár teljes mértékben megváltoztathatjuk. Kétségtelen, hogy az is valami és legalább amikor tényleg eljön a vég elmondhatjuk, hogy igen mi megpróbáltuk.

Teljes körű boldogságra úgysem számíthatunk, de talán nem is az a legfontosabb ezen a bolygón, csak sokan azt hiszik és ezért üldözik a boldogságot.

Én próbálom azt a mottót követni, hogy ha valamit megtudok tenni ne azért tegyem meg mert más úgysem fogja, hanem azért mert képes vagyok rá. Pl.: ha valaki segítségre szorul nem azt nézem, hogy más oda megy-e segíteni és ha nem akkor én már nem segítek, hanem azt hogy meg van-e a lehetőségem, hogy segítsek és ha a válasz igen akkor segítek is. Felelősséget vállalni azokért a dolgokért is amik a rendelkezésedre állnak eredendően és nem csak azért amit kiérdemeltél…ezzel szerintem apránként megváltoztathatóak a világ kis szeleteit.

Azokban a percekben amikor meg túl gyengének érezzük magunkat megküzdeni a saját kríziseinkkel sokat segíthet, ha olyanokkal beszélhetünk akik hasonlóan éreznek.

Sose gondoltam volna, de azzal hogy kérdéseket/válaszokat olvasgattam itt gyakorikérdéseken valahol megnyugvást találtam. Legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül. :)

2022. febr. 6. 05:38
 22/22 Senior Séf ***** válasza:
Felborult bélflóra egyik tipikus tünete.
2022. febr. 6. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!