Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Úgy érzem mintha vége lenne...

Úgy érzem mintha vége lenne az életemnek, miért van ez?

Figyelt kérdés
Úgy érzem mintha lassan már a végére érnék az életemnek, semmi nem köt ide már, semmi keresnivalóm a világon, mintha halott lennék, nem érdekel semmi. Mindig kedvetlen vagyok, és mintha itt sem lennék, nem élem meg a jelen pillanatait, állandóan a jövőn gondolkozok, hogy lesz - e, mert számomra olyan mintha múlna el az élet, és jönne a vég. Olyan mintha a múltam nem is én éltem volna meg, mintha a jövő sem az enyém lenne, komolyan már csak a halált várom. Borzasztó ez az érzés és higyjétek el, nem lehet együttélni vele mert egyszerűen képtelen vagyok, olyan mintha semmi nem számítana az életben, mintha semminek nem lenne értelme és nem értem.. nem értem ezt az egészet hogy miért érzek így, valahogy olyan mintha nemsokára meghalnék, pedig egészséges vagyok (mondjuk lehet mentálisan nem egészen) de nem hinném hogy haldokolék vagy ilyesmi, de hogy sima depresszió ilyen érzéseket váltson ki egy emberből, ez is érdekes.. Azzal kezdődött, de hát ez van ha az ember nem fordul vele orvoshoz, mindig úgy gondoltam (még most is) hogy mi értelme segítséget kérni, attól még minden olyan semmilyen marad és semminek semmi értelme, semmi sem számít, főleg én nem.

2022. febr. 5. 06:15
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
08:13 miből gondolod hogy nem ért semmi trauma?
2022. febr. 5. 08:16
 12/22 anonim ***** válasza:
26%
Klasszikus depressziónak tűnik. Szinte minden ember átéli egyszer az életében. Nem kell túlgondolni ezt, egy jól eltalált antidepresszáns 1-2 hónap alatt kihúz ebből. Addig meg sportolj, sétálgass a természetben, nézz jó filmeket. És ha elkap a világvége hangulat, akkor rúgj be, mint a csacsi. Ez is régi klasszikus gyógymód. :)
2022. febr. 5. 08:29
 13/22 Isti22 ***** válasza:
0%

ma 08:16

Azért gondolom, hogy nem ért trauma, mert nem azt írtad, hogy már elviselhetetlennek érzed, hogy minden nap vernek a börtönőrök és nem tudsz tenni ellene semmit és inkább szeretnél meghalni, hanem annyit írtál mindössze, hogy kedvetlen vagy.

A "kedv" pedig egy társadalmi konstrukció, szóval az első lépés, hogy derítsd fel, mi az oka ennek a kedvtelenségnek (spoiler: te magad).

2022. febr. 5. 08:38
 14/22 A kérdező kommentje:
08:38 nem mindent mondtam el
2022. febr. 5. 08:39
 15/22 A kérdező kommentje:
jó, az okát tényleg nem tudom, mondjuk van valami, de úgy érzem ha változtatnék rajta sem lennék jobban vagy boldogabb.. ha a legjobb életet élném, akkor sem
2022. febr. 5. 08:44
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

"Miért van ez?"

Talán, mert véget értek, megszűntek, elmúltak azok a dolgok, amiket örömet okoztak az életedben. Nekem legalábbis így volt. Illetve van.

2022. febr. 5. 20:23
 17/22 A kérdező kommentje:
20:23 akkor szerintem már nincs ami itt tartana
2022. febr. 5. 21:11
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Lehet még újra.
2022. febr. 5. 21:17
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ilyen fajta pszichés/egzisztenciális válságok igen részben a traumákból faladnak (ami mindenkinek ki jut, van akinek kisebb van akinek nagyobb, de a maga szintjén mindenkinek megvannak a saját traumái és szerintem felesleges versenyeztetni őket). Részben pedig azzal, hogy a tudatosságunkkal néhányan nem tudunk mit kezdeni, köztük én se. Mármint az élet sokkal könnyebb lenne pszichés szempontból ha csupán a túlélés/szaporodás lenne a feladatunk, de az emberi faj már ezt meghaladta és nem tudunk mit kezdeni azzal a rengeteg információval, ami önmagunkról a rendelkezésünkre áll.

Ez szerintem egy nagyon nehéz feladat. Az egónk az önkifejezésre és az önérvényesítésre ösztönöz, de közbe meg megkérdőjelezzük az értelmét a létünknek és ez bele hajszol egy fajta üresség érzetbe.

A művészettel szerintem elég jól ki lehet tölteni ezt az űrt, illetve a természet közelségével.

Az élvezetek hajszolása is alkalmas rá egy bizonyos mértékig, de szerintem nem örökké.

Az alkotás viszot egy nagyon jó mód. Elsősorban próbálkozz azzal.

Elnézést, ha nagyon összefüggéstelenre sikerült a mondandóm :D

2022. febr. 6. 04:13
 20/22 A kérdező kommentje:
teljesen megértelek, és egyetértek azzal amit írtál
2022. febr. 6. 04:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!