Úgy érzem mintha vége lenne az életemnek, miért van ez?
Figyelt kérdés
Úgy érzem mintha lassan már a végére érnék az életemnek, semmi nem köt ide már, semmi keresnivalóm a világon, mintha halott lennék, nem érdekel semmi. Mindig kedvetlen vagyok, és mintha itt sem lennék, nem élem meg a jelen pillanatait, állandóan a jövőn gondolkozok, hogy lesz - e, mert számomra olyan mintha múlna el az élet, és jönne a vég. Olyan mintha a múltam nem is én éltem volna meg, mintha a jövő sem az enyém lenne, komolyan már csak a halált várom. Borzasztó ez az érzés és higyjétek el, nem lehet együttélni vele mert egyszerűen képtelen vagyok, olyan mintha semmi nem számítana az életben, mintha semminek nem lenne értelme és nem értem.. nem értem ezt az egészet hogy miért érzek így, valahogy olyan mintha nemsokára meghalnék, pedig egészséges vagyok (mondjuk lehet mentálisan nem egészen) de nem hinném hogy haldokolék vagy ilyesmi, de hogy sima depresszió ilyen érzéseket váltson ki egy emberből, ez is érdekes.. Azzal kezdődött, de hát ez van ha az ember nem fordul vele orvoshoz, mindig úgy gondoltam (még most is) hogy mi értelme segítséget kérni, attól még minden olyan semmilyen marad és semminek semmi értelme, semmi sem számít, főleg én nem.2022. febr. 5. 06:15
1/22 A kérdező kommentje:
jovőm*
2022. febr. 5. 06:16
2/22 A kérdező kommentje:
*higgyétek
*haldokolnék
2022. febr. 5. 06:20
3/22 A kérdező kommentje:
és nagyon érzékeny is vagyok, pl. meghallok egy szomorú számot és kedvem támad megölni magam ott helyben, aztán nagyon nehezen, de mégsem teszem meg
2022. febr. 5. 06:38
4/22 Isti22 válasza:
Tipikusan az az eset, amikor jó dolgodban már nem tudsz mit csinálni. használd ki, hogy élsz, élj az élvezeteknek: egyél finomakat, szexelj, játssz, aludj... stb.
5/22 A kérdező kommentje:
mondasz valamit..
mármint értem mit akarsz mondani, tényleg élvezhetném az életet csak ez a sz@r akadályoz és nem tudok mit tenni ellene, hiába próbálkozom
2022. febr. 5. 06:52
6/22 A kérdező kommentje:
azt hiszem nem teljesen értettél meg, persze egyesek képesek megérteni még ha nem éltek át ilyent akkor is, de úgy igazán csak az értheti aki érzett már így, volt ebben az állapotban, mikor már csak a halált várod..
2022. febr. 5. 06:56
7/22 Isti22 válasza:
Várd nyugodtan, előbb-utóbb úgyis meghalsz mindenképpen :) Addig meg élvezd ki.
Az efféle érzések társadalmi konstrukciók, magadnak csinálod a feszkót feleslegesen. H nem tudod önerőből levetkőzni, akkor menj el vele terápiára, ha szeretnél változtatni.
8/22 A kérdező kommentje:
nem mondanám hogy "magamnak csinálom a feszkót feleslegesen" de mégis mi értelme az életnek ha úgyis a végén meghalunk? most őszintén.. :))))
2022. febr. 5. 07:07
9/22 anonim válasza:
Gyógyszert miért nem szedsz? Az antidepresszáns adhat egy löketet arra, hogy össze tudd szedni magad.
10/22 Isti22 válasza:
ma 07:07
Magadnak csinálod a feszkót, mert nem ért semmi trauma, ennek ellenére halálvágyad van.
Az életnek meg nincs értelme. Oka van, hogy a szüleid lefeküdtek egymással, célja meg az, amit te adsz neki. Az élet értelme az élet maga. Használd ki, amíg tudod, mert ha már meghaltál, akkor nem tudsz élni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!