Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Korona utani depresszio, jart...

Korona utani depresszio, jart mar igy valaki?

Figyelt kérdés

Atestem a koronan ami enyhe lefolyasu volt, letoltottem a karantent es egeszsegesen nekialltam elni az eletem DE

Minden olyan mint egy mokuskerek, mintha minden kiszamithato lenne. Semmi se kot le semmi se szorakoztat, olyan minden csak van.

Probalok ugy allni a dolgokhoz hogy majd visszater az eletkedvem de ugyanakkor felek hogy esetleg csak rosszabb lesz. Egy filmet nem tudok megnezni mert nem kot le. Jart mas is igy? Keressek fel szakembert vagy idovel jobb lesz?

Köszönöm

#depresszió #korona #Korona utan
2022. jan. 22. 18:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%
A covid nagyrészt az idegrendszert támadja meg (szaglás, ízlelés elvesztése) amely az agyban az ingerületátvitelért is felelős, vagyis az adrenalin, dopamin, szeritoninért, ami ha nem rendesen működik, az depresszióhoz vezet. A legtöbb antidepresszáns az agyban található idegsejtekre is hat, mint például a szelektív szerotonin visszavétel gátlók stb. így szerintem itt lehet a párhuzam a covid és az utánalevő depresszió között. Nekem 1 év után a szaglásom is csak módosultan jött vissza, hiába enyhe lefolyású volt, az agyamban is valamit elronthatott:). Ez csak érdekesség, hatos voltam
2022. jan. 22. 19:01
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
8as vagyok, mivel én nem depressziós lettem, így az életkedvemmel szerencsére semmi gond, a szorongás a fő probléma. Most kezdek egy új sulit, eljárok a haverokkal találkozni, mindenféle eseményre, ha éppen olyan passzban vagyok.
2022. jan. 22. 19:03
 13/18 A kérdező kommentje:
De ezek szerint mostmar vagy a teljes monotonitasba elek vagy nekiallok eletem vegeig antidepresszanst szedni? Gyereket szeretnenk es a ketto nem tul jo parositas. Amugy semmi mas tunetem nincs. Jol alszok van szaglasom. De igy leelni az eletem...
2022. jan. 22. 19:05
 14/18 anonim ***** válasza:
91%
12es vagyok, pont ahogy előttem a 11es írja. Nekem a szerotonin szintemet tette tönkre teljesen, ezáltal alakultak ki a szorongásos tünetek. Végre valaki érti és leírta a lényeget. :)
2022. jan. 22. 19:05
 15/18 anonim ***** válasza:
91%
14es vagyok, nem kell életed végégig szedni, csak amíg jól nem leszel és nem kell megijedni sem tőle, nagyon sokan mesélnek rémtörténeteket az antidepresszánsokról.
2022. jan. 22. 19:45
 16/18 A kérdező kommentje:

Kibeszeltem az egesszet parommal, most ugy erzem kicsit jobb. Lehet tenyleg csak a bezartsag hozta ki. De ma ismet munka, kiderul majd mennyire lesz sivár.

Amugy aki lepontozott mindenkit o miert nem kommental? Mert csak megerosito hozzaszolasok erkeztek ellenvelemeny nem. Azt is szivesen meghallgatnam.

2022. jan. 23. 09:54
 17/18 anonim ***** válasza:
15ös vagyok, ő egy ilyen lepontozó fantom, mindig ezt csinálja. :D Ha jól gondolom versenyt csinál abból, hogy ki hányadik az adott ranglistán. :D
2022. jan. 23. 10:24
 18/18 A kérdező kommentje:
Hogy egyeseknek mikre van ideje meg kedve. 🤣 Mintha a rangsor jelentene barmit is
2022. jan. 23. 10:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!