Miért van az,hogy beszél az ember egy ismerőssel megkérdezi mi van és mondjuk én pont mélyponton vagyok de nem panaszkodok csak röviden válaszolok aztán meg az ember fejéhez vágják,hogy siránkozik meg nyavalyog?
10/
Az időt arra értettem,hogy az emberek agyára menjél mert ha ezt elmondta és elhallgatott akkor nem ment senki agyára max a gyökerekére,de ha egymás után ismételgeted hosszú perceken keresztül annak ellenére is,hogy látod a másik töke ki van tőle na az a panaszkodás.Ha meg valaki nem akarja hallani pl az általad említett mondatot akkor ne kérdezzen,bár a kérdezett fél hazudhat is,hogy nincs semmi de szerintem ez nem jó mert én pl utálok hazudni,ha nem válaszolsz meg bunkó vagy.
Hát nem tudom. Ha most megkérdezem és két tőmondathban panaszkodsz, aztán jövőhéten is rákérdezek, hogy mizu és akkor is elmondasz két gyors panaszt, és az azutáni héten is ugyanez van, szerintem joggal lehet az a benyomásom, hogy mindig panaszkodsz. (ez a "te" most általános alany, nem személyesen rád vonatkozik:D). És ez mindenféle "másik agyára megy" nélkül, puszta ténymegállapítás, hogy az ilyen ember akárhányszor kérdezik mivan, mindig cska panaszkodik.
Mármint... az emberek döntő többségének vannak nehézségek vagy zavaró tényezők az életében. Azt hívják panaszkodó embernek, aki csak ezekre a nehézségekre tud fókuszálni és a kommunikációjából aza jön le, hogy ezekkel törődik.
Persze bizonyos szemszögből meg csak ennek van hírértéke, az, hogy a pletykás kollégák ellenére amúgy tök simán megy a munka, az nem hír.
De pl létező jelenség, hogy egyes nyugati kultúrák, pl amerikaiak, konkrétan az ilyen embert negatív személyiségnek könyvleik el és gyakran egyszerűen kerülni kezdik, mert mindig csak a rossz dolgokról beszél. A magyaroknál ez meg bizonyos mértékig teljesen normális, hogy kárognak. Úgyhogy ez pl egy interkultúrális bökkenő tud lenni, hogy a magyar nem érti miért zárkóznak el előle az amcsik:D
12/
Kérdezz ha látom,hogy gáz neked a válasz nyugi következőleg már nem válaszolok ergo hol itt a panaszkodás :)
12/
Szerinted mennyire könnyű egy depressziós embernek másra fókuszálni?
Jójójó, én nem tudom, nem ismerlek, én csak válaszoltam, hogy elképzelésem szerint miért kaphatsz ilyen reakciót.
És ja, a depit vágom:S Dehát arra pszichológus kell, nincs mese.
15/
Járok de annyira nem sokat ér bele ragadtam valamibe,de inkább nem is írom tovább nehogy panaszkodásnak vedd :)
17/
Miért mert nem panaszkodnék neked? :)
Van a "meglibbentem, hogy van bajom, de inkább nem beszélek róla" típusú kommunikáció. Nagyon frusztráló tud lenni, mert felveti a kérdést, hogy akkor minek említed, ha nem akarsz beszélni róla. Erre a másik fél nem tudom mit mondani csak annyit, hogy "ok".
Plusz van egy kis sértődött felhang most abban amit írsz, hogy nem akarod, hgoy panaszkodásnak vegyem. Ez egy kérdezős oldal, ide az emberek a problémáikkal jönnek. Problémát megosztani lehet, hogy panaszkodásnak tűnik, de ha nem osztja meg a kérdező a részleteket, akkor nem lehet rá érdemben választ adni. Igazából rengeteget segítene, ha konkrétan bemásolnád az adott beszélgetést ami alapján a kérdést kiírtad. Azt ki lehetne elemezni, hogy hol csúszik el a dolog.
19/
Rémeket látsz?Megkérdezik mi újság van veled,hogy vagy egyszerűen azt mondom kösz nincs semmi megvagyok.Minek többet beleképzelni a dologba mondtam is valamit meg nem is panaszkodtam a többi meg kit érdekel.Sértődés felhang meg nincs csak az a baj az emberek félre értelmezik az írást mivel megpróbálják beleképzelni,hogy jaj ez most ilyen meg olyan.Viszont használtam a kedvedért szmájlit szóval nem értem.
Izgalmas lehet veled is élőben beszélgetni.... Na tessék ilyen a megítélés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!