Emiatt el kell mennem pszichológushoz?
Figyelt kérdés
Szóval, egy csomószor van olyan, hogy késztetést érzek arra, hogy súlyosan bántsam magam. Pl. Kocsi elé ugorjak, kalapáccsal eltörjem a lábam, levágjam a kezem, elvágjam a torkom, igyak vegyszereket, stb. Egyiket sem teszem meg, de késztetést érzek, hogy megtegyem. Emiatt kéne mennem pszichomókushoz?2022. jan. 3. 21:18
1/5 anonim válasza:
Ajanlatos igen. Mert miert lenne jo, ha (esetleg visszafordithatatlan) kart tennel magadban.
2/5 anonim válasza:
Hát… ez már inkább pszichiátriai eset, azon belül is a zárt osztályt javaslom. Nem teszed meg soha, majd egyszer hirtelen felindulásból valaki mást nyírsz ki, csak mert késztetést érzel.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék mást bántani. Sőt, eddig sosem volt olyan, hogy azt éreztem volna, hogy mást akarok bántani. Csak magamat. Nem bántom magamat, mert azért tudom, hogy fájna, meg minden, akaratom ellenére jönnek ez a késztetések..
2022. jan. 3. 21:40
5/5 anonim válasza:
Akár lehet ez OCD is ne ijedj meg menj el egy pszichiáterhez beszéld meg vele ezt. Nekem is így kezdődött, sőt sokkal rosszabb rémképeim voltak, de sose tettem meg egyiket se mai napig. Ne hallgass a dilettánsokra akiknek annyi sanszuk nincs a mentális betegségekről, mint egy majomnak a villanykörte becsavarásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!