Menjek el emiatt pszichológushoz?
Olyan problémám van, hogy egyszerűen lenézem az embereket. Mindenkinél okosabbnak gondolom magam... Vagyis nem is okosabbnak, hanem úgy érzem, rengetegen nincsenek velem egy értelmi szinten. Magyarul, ok nélkül ostobának gondolok egy adott embert magamnál, akár egy kapcsolat kialakítás elején, ami hát ezt nagyban megnehezíti. Elég egy rossz, bántó kijelentés, és már leírtam az illetőt.
Manapság annyi ember rendelkezik nulla érzelmi intelligenciával, hogy ezt fájdalmas megtapasztalni. Mindenki megbántja a másikat. Kibeszéli, hazudik. De lehet csak én túlzom el, és tényleg az emberek nagy része a mai világban egy gyökér. Nyilván hülyeség, de sokszor azt gondolom, ha mindenki olyan lenne, mint én, akkor nem lenne probléma a világban. Egyszer mondta nekem egy bölcs barátom: A magyar ember szeret szomorú lenni. S' mennyire igazat adtam neki te jó ég. Kíváncsi vagyok, hogy vannak-e még hozzám hasonló emberek. Akik tényleg mindenkivel feltétel nélkül kedvesek, és segítőkészek. Mégis megjárják sokszor. Miért nem tud szimplán mindenki kedves lenni mindenkivel? Túl sok az undor manapság. Zero empátia mindenek felett. Sokszor azt kívánom, bár kihalna az emberiség, és akkor ezen a szép kis bolygón az állatok boldogan legelésznének és békesség lenne. :D
Tény hogy nem a kérdésre válaszoltam, ezt elismerem. Csak leírtam lényegében hogy a probléma amit érzel nem feltétlenül belőled, vagy az emberiségből ered, hanem lehet sokkal korábbról. Maga az élet kegyetlen, ösztöni és erőszakos. Az emberiség meg az élet része ugyanúgy. Csak azért küldtem hogy ne gondold azz hogy a természet az aztán olyan igazságos és békés lenne. Viszont azzal hogy rögtön támadással reagáltál rá meg személyeskedéssel alatamasztottad ezt a kijelentésedet magadról:
"Olyan problémám van, hogy egyszerűen lenézem az embereket. Mindenkinél okosabbnak gondolom magam... Vagyis nem is okosabbnak, hanem úgy érzem, rengetegen nincsenek velem egy értelmi szinten. Magyarul, ok nélkül ostobának gondolok egy adott embert magamnál, akár egy kapcsolat kialakítás elején, ami hát ezt nagyban megnehezíti. Elég egy rossz, bántó kijelentés, és már leírtam az illetőt."
Ha az empátiát hiányolod az emberekből akkor miért viselkedsz így ahogy leírtad saját magadat, illetve az én valaszomra is reagáltál? Valószínűleg azért mert ez egyfajta önvédelem, inkább elhárítod már előre a problémát, nehogy kedves legyél és megjárd ahogy irtad te is. Inkább te akarsz megbántani valakit még mielőtt téged taposnának el. Nos amit kifogasolsz az emberekben, ők ugyanezért viselkednek így. Az állatos videók amit küldtem, az is részben ez, a farkastörvények amik az emberek között ugyanúgy megvannak mint az állatoknál. A nagy hal megeszi a kishalat, az erősebb kutya bszik, stb. Szerintem nem feltétlenül pszichológus kell, mert már az hogy feltetted a kérdést és valamilyen szinten ismered magad kívülről már egy lépés. Inkább csak tanulmányozd az embereket, tanulj, ne ítélkezz csak figyelj, olvass sok könyvet. De persze lehet a pszichológus is segít, olyat kell találni aki nyitott ilyesmi beszélgetésekre és nem a pácienst látja benned akit meg kell gyógyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!