El kéne menjek pszichológushoz? Lenne értelme?
Figyelt kérdés
Egy olyan állapotban vagyok, hogy vannak mentális bajaim, viszont ezek a konfortzónám részévé váltak az évek alatt. Nem oldódtak meg, de együtt tudok velük élni, problémát csak az érzelmi világomban okoznak, a feladataim elvégzésében nem. Tudom a bajok forrását is, tehát ha azért mennék, hogy együtt kiderítsük, akkor arra nincs szükség, mert már ki van derítve. Ilyenkor egy pszichológus tudna bármit is tenni? A barátaim kérték, hogy menjek el, de mit tudna tenni? Változni nem akarok, mert úgy érzem nekem ez így kényelmes, a környezetem nem szenved tőlem, tehát ha nem változok, akkor se ártok senkinek se. És az okokat is tudom. Ilyenkor szerintem nincs értelme, mert mit tudna tenni? Szerintetek?2020. okt. 29. 11:52
2/9 A kérdező kommentje:
Azért akarják, mert magamat szoktam bántani, érzelmileg komolyabban, és fizikailag is, de itt nem komoly sérüléseket kell gondolni. És ez megijeszti őket, ezért akarják.
2020. okt. 29. 12:03
3/9 anonim válasza:
Akkor igen, keress pszichológust. Fog tudni segíteni abban, hogy ne bántsd magadat sehogy sem. És ez fontos. Egész máshogy, sokkal szebbnek fogod látni a világot, amikor már nem akarod bántani magadat. Hallgass a barátaidra, jót akarnak.
4/9 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm.
2020. okt. 29. 12:52
5/9 anonim válasza:
Szerintem feleslegesen kidobott pénz lenne. Berendezted a magad kis privát poklát, és elvagy benne. Nincs motivációd és elkötelezettséged a terápia iránt, úgyhogy fölöslegesen foglalnád mások elől a doki idejét.
6/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez talát. Pontosan ebben az állapotban vagyok. Köszönöm a választ.
2020. okt. 29. 12:58
7/9 anonim válasza:
Sokkal értelmesebb vagy annál, hogy egy pokolban akarj élni még száz évig. Egyelőre nem vagy elkötelezett a terápia iránt - de hiszen még el sem kezdted. Adj neki egy esélyt legalább.
8/9 anonim válasza:
Ha olyan pszichológushoz mész, aki kiképzett terapeuta, az nem kidobott pénz. Ha csak beszélgetnétek, annak kevés az értelme.
9/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat.
2020. okt. 29. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!