Antidepresszánsal az élet? (Beszélgetős)
Sziasztok.
Megpròbálom leírni a történetemet és ha esetleg lenne valakinek kedve beszélgetni azt szívesen várom privátban.
2 évvel ezelőtt lettem pánikbeteg. A semmiből jött hirtelen egy pánikroham, előtte azt sem tudtam mi az hogy pánikbetegség. Most nem részletezném a tüneteim, mert aki benne van nyilván mindenki tudja mivel jár egy pánikroham. 2 éven át pròbáltam kikerülni belőlle, teákkal, gyògynövényekkel, pszichològussal, sportal de sajnos eggyik sem hozott tartòs javulást. Odáig fajult a dolog hogy sajnos már a tömegközlekdést is kerültem ami a munkahelyem elvesztéséhez vezethetett volna. Ekkor kapcsoltam hogy ez így nem mehet tovább, akármennyire is ellenzem a gyògyszereket muszály leszek szedni. Iszonyatosan féltem az antidepresszánsoktòl.
Elmentem egy pszichiáterhez oktòber elején és megkaptam életem első antidepresszánsát az Escitalopramot. Szépen fokozatosan kezdtem el szedni majd elértem a 10 mg-ot. Eleinte jò volt azt éreztem kezdem vissza kapni a régi életemet, kieggyensúlyozott voltam, vidám és végre felmertem szállni a buszra,vonatra. Nem mondom hogy mindig jò volt de többnyire segített viszont volt hogy eggyik nap jòl voltam, másik nap nem annyira. Viszont most kb 2 hete érzem hogy nem igazán vagyok stabil, újra elkapott egy pánikroham, kissebb szorongások is jelentkeznek időközönként. Előjönnek néha ilyen gondolatok hogy - mivan ha egyszer megbolondulok? - milessz ha elvesztem az önkontrollomat? - mi lessz ha valami károsodást okoz az agyamba ez a gyògyszer stb stb. Majd telefonon konzultáltam a pszichiáteremmel és azt javasolta emeljek az adagon ,szedjek 15 mg-ot. Nemsokára megyek egyébként hozzá személyes kontrollra is. Tegnap előtt kezdtem el a 15 mg-ot szedni , annyi változott egyenlőre hogy mintha picit szoronganék és érdekes a közérzetem, fáradtabb is vagyok, szédelgek néha. Lehet hogy az emelés miatt?
Na de a kérdésre vissza kanyarodva tudom hogy maga az antidepresszáns csak egy "mankò" a javuláshoz és nekem is tennem kell a teljes gyògyulásért viszont fogalmam sincs mit csináljak, min változtassak. Erről szeretnék beszélgetni egy antidepresszáns szedővel hogy kinek hogyan alakult az élete antidepi után, illetve hogy teljesen meggyògyult -e ? Min változtatott az életébe.
Szia!
Én úgy gondolom, hogy nem mindig segít a puszta akarat, hogy meggyógyuljon az ember. Lehet van, akinek beválik, és azok előtt megemelem a kalapom, de alapvetőleg, ha valami nincs rendben az agyban, nem úgy működnek a neurotranszmitterek, akkor azon az akarat nem tud segíteni. Nagyon sarkos példával élek, de aki cukorbeteg, az azért mert nagyon akarja, hogy ne legyen még cukorbeteg marad. Lehet élni teljes életet antidepresszánsokkal, sőt! Én emlékszem milyen volt az életem nélküle, és pokoli rossz volt. Folyton szorongtam, és állandóan negatív gondolataim voltak. Képtelen voltam pozitívan látni a világot, pedig annyira akartam, de nem ment. Mániákus tüneteim voltam, amik azóta megszűntek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!