Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyen esetben hogyan élnétek...

Ilyen esetben hogyan élnétek meg így mindennapjaitokat?

Figyelt kérdés

Évek óta elég durva pánikbetegségben szenvedek, ami persze kiváltott egy magamba fordulós depressziót, mindennapos folytonos szorongást és rettegést. Azon pörög folyton az agyam 0-24-ben, hogy dobog a szívem és nem tudom róla elvonni a figyelmemet. Azon agyalok, ahogy dobog, gyorsabban, lassabban, szaporábban, félek hogy megáll. Igazából ebben a rettegésben élek évek óta, hiába voltam már 20x kivizsgáláson, ahol minden szervi okot kizártak. Szedem a bogyókat, amiket még annó felírt a pszichiáter, de semmit se segít már. Úgy érzem napról napra csak rosszabb, és sosem fogok tudni menekülni ebből a pokoli állapotból. Folyton magam alatt vagyok emiatt, és már az ún. derealizáció is előjött, amik egyre gyakrabban fordulnak elő. Félek, hogy megőrülök. Voltak időszakok, amikor egy kicsit lecsendesült a dolog, de aztán mindig visszatért, beletörődve, hogy ezt a dolgot már sosem fogom tudni kiűzni a fejemből. Nem merek, nem tudok elmenni itthonról, egész nap a szobámban vagyok. Nem tudok úgy élni már, mint ezelőtt, nem tudok szórakozni, elmenni bárhova, tehát élni. Sokszor már nem tudok más kiutat, csak a…

Hogyan küzdene meg bárki ezzel? Hogy lehet így élni (normálisan)? Sehogy.

21/F

2021. dec. 31. 03:24
1 2
 11/13 Noir76 ***** válasza:
100%
Pszichoterápia kellene nektek sürgősen és rendszeresen, kognitív viselkedésterápia segítségével szinte teljesen gyógyítható ez a fajta szorongásos zavar. Antidepresszáns önmagában nem segít, ha elhagyják általában ha nem előbb de utóbb visszatérnek a tünetek. Terápia ami kell! Atogen tréning, relaxáció, meditáció rengeteg van ingyen fenn YouTube, keresgeljetek közöttük, vannak nagyon jók. Naponta akár többször hallgassátok ezeket és próbáljátok követni a relaxációt.
2022. jan. 2. 03:31
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, régen rengeteget meditáltam még ez előtt az állapot előtt, és tanácsolják is, hogy kezdjem el újra. Viszont... Leülök, behunyom a szemem, szól a nyugtató zene, és feltűnnek ilyenek, hogy: Nem tudok kényelmesen mély levegőt venni. Minél mélyebb levegőt veszek, annál jobban fáj a mellkasom/gyomorszájam tájéka. Úgyhogy sajnos ha az ember önmagát figyelgeti, nehéz nyugton ülni meditáció közben...
2022. jan. 2. 10:57
 13/13 anonim válasza:

Szia! Teljesen átérzem amin keresztülmész. Lassan 5 éve küzdök én is szorongásos pánikkal, az első 2 évben ráadásul semmi gyógyszert nem szedtem rá, csak a Xanax volt "vészhelyzetre", mert ugye mindig azt hallja az ember, hogy ezek a gyógyszerek függőséget okoznak. Minden egyes napom abban a 2 évben maga volt a pokol, gyógyszer nélkül kellett eljutnom attól a ponttól, hogy nem merek otthon egyedül maradni a szobában vagy egyedül aludni, addig, hogy az utolsó évben felkészüljek az érettségire, aztán egyetemre is tudjak járni egy ismeretlen városban, 0 ismerőssel, messze otthonról. Ezer meg egy fóbia jött közben, amiket ugye valahogy mind le kellett győzni. Nálam a szívdobogás másodlagos volt, én valamiért mindig azt éreztem, hogy nem kapok levegőt, meg akarok fulladni, ezen pánikoltam aztán be. Olyan érzés volt, mintha a légzés nem automatikus lenne, hanem minden egyes légvétel tudatos. Aztán később már nem bírtam, jött a derealizáció, deperszonalizáció, azt hittem megőrülök. Elmentem a háziorvoshoz, sürgős beutalóval pszichiáterhez és attól a ponttól egy csettintésre visszakaptam az életem.

Tanácsolom tehát, hogy próbálj ki több alternatívát - pszichológus, meditáció, sport, stb. - de ezek nem mindenkin fognak segíteni. Van az a pont, ahol szükséges a gyógyszer, hogy normálisan tudjunk funkcionálni. Ha úgy érzed, hogy a jelenlegi nem segít, akkor beszélj az orvosoddal és kísérletezzétek ki, hogy mi az ami használ. Mellette persze jó, ha sportolsz, akár csak pont annyit, hogy levezesd a stresszt, illetve a koffein elhagyása is nagyon sokat segít. Remélem valamennyit tudtam segíteni. Írj nyugodtan, ha valami kérdésed van vagy csak beszélgetni szeretnél erről olyannal, aki megérti. :)

23/L

2022. jan. 12. 03:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!