Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyen esetben hogyan élnétek...

Ilyen esetben hogyan élnétek meg így mindennapjaitokat?

Figyelt kérdés

Évek óta elég durva pánikbetegségben szenvedek, ami persze kiváltott egy magamba fordulós depressziót, mindennapos folytonos szorongást és rettegést. Azon pörög folyton az agyam 0-24-ben, hogy dobog a szívem és nem tudom róla elvonni a figyelmemet. Azon agyalok, ahogy dobog, gyorsabban, lassabban, szaporábban, félek hogy megáll. Igazából ebben a rettegésben élek évek óta, hiába voltam már 20x kivizsgáláson, ahol minden szervi okot kizártak. Szedem a bogyókat, amiket még annó felírt a pszichiáter, de semmit se segít már. Úgy érzem napról napra csak rosszabb, és sosem fogok tudni menekülni ebből a pokoli állapotból. Folyton magam alatt vagyok emiatt, és már az ún. derealizáció is előjött, amik egyre gyakrabban fordulnak elő. Félek, hogy megőrülök. Voltak időszakok, amikor egy kicsit lecsendesült a dolog, de aztán mindig visszatért, beletörődve, hogy ezt a dolgot már sosem fogom tudni kiűzni a fejemből. Nem merek, nem tudok elmenni itthonról, egész nap a szobámban vagyok. Nem tudok úgy élni már, mint ezelőtt, nem tudok szórakozni, elmenni bárhova, tehát élni. Sokszor már nem tudok más kiutat, csak a…

Hogyan küzdene meg bárki ezzel? Hogy lehet így élni (normálisan)? Sehogy.

21/F

2021. dec. 31. 03:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Amit írsz teljesen stimmel rám , egy pokol az egész , nem tudom mit csináljak , mindig ezt figyelem , tönkretette minden pilanatom. Nem tudom mi segitene , nem bírom.

Ritnuszavart érzek , nyugalomba felmegy 90-100-ra a pulzusom , máskor meg 50- 60.

Ezek a félelmeim.

2021. dec. 31. 03:57
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

Na ez a baj. Hogy folyamatosan árgus szemmel figyelitek magatokat.

Bizonyított, hogy egy pánikroham nem terheli meg jobban a szervezetet (a szivet sem), mint egy futás vagy bármilyen sport. Akik rendszeresen sportolnak, messze túlszárnyalják az általad felsorolt pulzusokat, de nem figyelik folyamatosan és nem halnak bele. Sportolók milliói kapkodnak levegő után.

Agyban kell változnod. Gyógyítani magad.

2021. dec. 31. 05:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
2-nek , 1 vok, nem tereheli meg jobban- hála Istennek mert akkor ez nem gond , de mondjuk én nem rohamnak tartom mert szerintem ez erős szorongás vagy a fene tudja mi , lehetne szívidegnek is hívni vagy cardio fóbiának - de nagyon szar
2021. dec. 31. 05:43
 4/13 anonim ***** válasza:
Ugyan ezzel küszködök március óta. Úgy tűnik jövőre is viszem magammal...
2021. dec. 31. 09:59
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez erős szorongás, nem pánik. Milyen gyógyszert szedsz? Hangulatstabilizáló, antidepresszáns, antipszichotikum, szorongásoldó? Lehet változtatni kell a gyógyszereiden. Ezt az orvosoddal beszéld meg. Még nem találtad meg a megfelelő hatóanyagot.
2021. dec. 31. 11:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
2-es vok , 5-nek igaza van , ez erős szorongás és nem pánik - én így élem meg- de mindig ráhúzzák a pánikot
2021. dec. 31. 12:44
 7/13 anonim ***** válasza:
Na 1-es bocsi
2021. dec. 31. 13:11
 8/13 A kérdező kommentje:

Scippát szedek 10mg.

És Helexet (ami elvileg ugyanaz mint a Xanax) 1mg.

2021. dec. 31. 15:09
 9/13 anonim ***** válasza:
Én paroxetin 10 mg és xanax 2× 0.25mg
2021. dec. 31. 15:11
 10/13 anonim ***** válasza:
1vok
2021. dec. 31. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!