Még sohasem varázsgombáztam. Okozhat-e bármiféle mentális sérülést a pszichedelikus gomba, ha van egy nagyon súlyos gyerekkori félelmem?
Egy bizonyos film bizonyos jelenete gyerekkoromban annyira traumatizált, hogy máig lesokkol, amikor szembetalálom magam vele és rögtönt törli az emlékezetem a jelenet pontos részleteit.
Rémálmaimban elő szokott jönni a jelenet, de nem olyan pontosan és nem olyan rémisztően, mint ahogy eredetileg a filmben benne van.
Segíteni fog a félelmem legyőzésében a varázsgomba, vagy csak súlyosbítja az ettől elszenvedett szorongásomat?
A hallucinogéneknél nagyon oda kell figyelni hogy belül rendben legyen az ember mentálisan - és az is fontos hogy az utazás közben rendben legyen a külső környezet is. Set és setting.
A tripp valóban képes előhozni tudattalan dolgokat, de ezt nem lehet kierőszakolni.
Kis dózisnál lehet hogy ki sem jön, az elérendő célod. Nagy dózisnál meg full lebonthatja a személyiséget, és akkor lehet nem azt találod amit kerestél, hanem valami teljesen mást :)
Épp a minap olvastam egy kis élménybeszámolót a gombáról. Ezt ajánlom neked is kérdező.
Informálódj még mélyebben is erről az egészről mielőtt belekezdesz. Hátha jobban a helyükre kerülnek a dolgok ;)
Én is úgy tudom, hogy stabil mentális állapot esetén lehet/szabad "utazni", lehetőleg kísérővel, aki tudja, hogy baj esetén hogyan kell beavatkozni.
Ezek a hallucinogének nem traumafeldolgozásra valók.
Igy láttam, mint 6:36-os részén a videónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!