Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan tudom, hogy szívbeteg,...

Honnan tudom, hogy szívbeteg, refluxos, depressziós vagyok-e, vagy csak pánikrohamokkal együtt szorongok?

Figyelt kérdés
Szinte állandóan nyom a mellkasom, nem érzem jól magam, fáj a hátam, a bal karom és néha még rohamszerű rosszulléteim is vannak (5 perce 137 volt a puzusom a semmiből, most 70)
2021. dec. 6. 14:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%
Mire nekem kiderítették, hogy pánikos vagyok, addigra a rengeteg elszenvedett rohamtól és a tehetetlenségtől refluxos lettem, valamint szívritmus-zavaros is. Hát ilyen ez.....:(
2021. dec. 6. 15:21
 12/23 A kérdező kommentje:

De olyan nehéz. Egyszerűen nem megy. Nagyon sok mindent kipróbáltam már, de a sport nem is esik jól, mert végig azt figyelem, hogy ver a szívem, hogy kapok levegőt stb. Egész nap az a gondolat üldöz, hogy bármelyik pillanatban rosszul lehetek, szívrohamom lehet vagy akár megállhat a szívem. Persze, a doki is azt mondta, hogy semmi komoly bajom nincs, és ha következő alkalomig se múlik el, pedig minden negatív, akkor lehet befigyel egy kis antidepresszáns.

Egyszerűen nem értem. Sokáig én voltam a legkiegyensúlyozottabb ember a családban, tök egészségesen élek, év eleje óta fogytam 96-ról 80 kilóra mindenféle megerőltetés nélkül, csak elkezdtem vizet inni meg kevesebbet enni, mégis tök szarul érzem magam egész nap. A legszarabb, hogy még traumám se volt, ami ezt kiválthatta volna, egyszerűen márciusban egyik nap így keltem fel.

Amúgy 21, F, egyetemista, 172 cm, 80 kg, cigi-pia-kávé nincs, covid alatt napi szinten szobabicikliztem 20 km-t, szakközépben heti rendszerességgel jártam úszni. A biciklit akkor hagytam abba, amikor elkezdődött ez az egész. A séta se esik jól, nyom közben a mellkasom.

2021. dec. 6. 15:26
 13/23 A kérdező kommentje:
11-es ez mennyi idő volt nálad? Nekem 8 hónapja tart
2021. dec. 6. 15:27
 14/23 anonim ***** válasza:
57%
Na, ebből a hozzászólásodból világos, hogy pszichés problémáid vannak. A tüneteid elsősorban hipochondriára és pánikbetegségre utalnak, ezért jó lenne ha felkeresnél egy klinikai szakpszichológust. Majd ha ő úgy látja, hogy szükséges, akkor továbbküld pszichiáterhez.
2021. dec. 6. 15:29
 15/23 anonim ***** válasza:
Kb. 1 év. De addig a poklok-poklát jártam végig, mert előtte azt sem tudtam, mi a pánikroham. Mondjuk nekem a mérhetetlen stressz és a munkahelyi, magánéleti hajtás okozta. (11. voltam)
2021. dec. 6. 15:31
 16/23 A kérdező kommentje:
Ezért nem értem, mert nekem nem volt semmi olyan, ami kiváltotta volna. Sose volt hajtás, suli is mindig könnyen ment, mégis egyik nap így keltem fel...
2021. dec. 6. 15:39
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem az lehet a gond, hogy túl kiszámított, tervezett életet élsz? Mennyire tudsz spontán, laza lenni?
2021. dec. 6. 15:39
 18/23 A kérdező kommentje:
Semennyire :D Anyum is mindig azt mondja, hogy szokjak le arról, hogy kiborít, ha valami nem úgy van, ahogy eltervezem
2021. dec. 6. 15:42
 19/23 anonim ***** válasza:
83%
Kedves Kérdező! Akkor talán ebben keresd a választ! :D (a 18-as kommentedre értettem :) ). Csak azért írom, mert én is ilyen vagyok, vagy talán már csak voltam, de meg kellett tanulnom változni. És a pánikrohamaim is elmúltak. Sok sikert! (11-es)
2021. dec. 6. 15:46
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát
2021. dec. 6. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!