Van itt olyan, aki volt már depressziós?
Hogy sikerült kijönnötök a gödörből?
Mert én úgy érzem, hogy nincs senkim, magányos vagyok és csak egy ölelésre vágyok, sokkal többet segítene, mint bármi más..
"úgy érzem, hogy nincs senkim, magányos vagyok és csak egy ölelésre vágyok"
Ez önmagában még nem depresszió. Ne akard diagnosztizálni magad. Ha úgy érzed, beteg vagy, fordulj orvoshoz. Ha viszont elég lenne egy ölelés, menj többet emberek közé, akkor hamarabb összejön. :)
Hogy töltöd a napjaidat? Mennyit alszol, hány éves vagy, hány kiló, mennyit és mit eszel és iszol, dohányzol/drogozol/sportolsz-e, mennyire rendszeresen, milyen alapbetegségeid vannak, mi a foglalkozásod, mennyit dolgozol, mennyi szabadidőd van, mit csinálsz a szabadidődben, milyen a családod, stb.? Millió ilyentől függ, hogy min, hogyan kellene változtatnod ahhoz, hogy jobban érezd magad a bőrödben.
Kérdező, az ilyen esetekre találták ki a pszichológusokat, tudom, hogy te most egy általános csodamódszert vársz, ami elmulasztja, de ez sajnos nem igy működik. A pszichológus ráfog kérdezni az életedre és megfogja találni azt a pontot, amit úgymond nem tudtál feldolgozni, ez lehet akár egy kudarc, egy elfelejtett gyermekkori trauma, vagy akár egy beteljesületlen vágy. Persze, meguszhatod a pszichológust, ha nagyon öntudatos vagy és tudsz önvizsgálatot tartani, de hidd el tényleg megérik a pénzüket a pszichológusok, hiszen olyan emberrel beszélhetsz, akinek minden körülmények között titoktartási kötelezettsége van és ez ad egy biztonságot, hogy BÁRMIT elmondhatsz neki és felfogja térképezni az ,,elvaratlan szálakat" az életedben.
Tudom itt sokan javasolták az orvosi segítséget, amit neked a legutolsó esetben javasolnék, hiszen az orvos, az gyógyszereket fog felírni, ami lehet segíteni fog, de nagy valószínűséggel csak addig, amig szeded...
Az orvost csak akkor javaslom, ha a pszichológus nem segít.
Erről a témáról, tekintve, hogy nem ismerjük a helyzeted, csak igy általánoságokban lehet beszélni, ha nem javul a helyzet mindenképp keress fel egy szakértőt, mert rosszabb lehet.
Önsegítő csoportot javaslom. Sorstárs barátokat találhatsz. + pszichológust.
Ha a magány a fő gond, arra nem jó a gyógyszer. Ha más is van, segíthet.
Ha valaki valamilyen gondra reagál depresszív hangulattal, arra nem hat.
Egy egyértelműen biokémai zűrzavarra pedig a lógus nem segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!