Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Súlyos OCD esetén kaphat...

Súlyos OCD esetén kaphat felmentést az illető a koronavírus oltástól?

Figyelt kérdés

Az illető nem hajlandó beoltatni magát, 18 éves kora óta szorongásoldókat szed az extrém OCD-je miatt, ami így valamennyire szinten tartható. Amikor beteg, és orvoshoz kell menni, akkor súlyosabbak a tünetei, napokig hány, nem eszik, nem kel fel az ágyból. Egyszer olyan súlyos volt a helyzet, amikor nem akarta bevenni a gyógyszert (mert gyógyszerfóbiája van), hogy rá kellett kényszeríteni, és emiatt annyira rosszul lett, hogy majdnem kórházba kellett vinni, megijedtünk, hogy pszichotikus rohama lett. Az oltásról szó sem lehet, hallani sem akar ról. A betegség titokban van tartva, így a háziorvos sem tud róla. Nyilván hamarosan el kell mondani, ugyanakkor először itt érdeklődnék, hogy kaphat-e ilyen esetben felmentést súlyos pszichés betegségre hivatkozva? Ha jól tudom, az autisták kaphatnak felmentést, rájuk nem vonatkozik a kötelező maszkhordás sem.

A kérdés nem vicc, és a rosszindulatú hozzászólók kíméljenek!

Köszönök minden választ!

2021. dec. 6. 11:04
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

Szia,

Ahogy írod is, az OCD-ben szenvedő beteg nem diszkrimiálható, tehát nem lehet különböző bánásmódban részesíteni, mint az ilyen problémával nem szenvedő embert.

Ebből adódóan ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá. Nyilvánvalóan az oltással kapcsolatban is. Természetesen az oltás beadatása vagy nem-beadatása ugyanúgy az Ő saját döntése, vállalva az azzal járó következményeket.

Ahogy korábban is írták, az oltás összetevőire való allergia az, ami kivételt képez.

Hogy teljesen biztos választ kap a kérdésben, szerintem írd meg a téméban hivatalos személynek. Én nem vagyok az, ez csak az az információ amivel én rendelkezem. Lehet, hogy vannak más kivételek is, amelyről én nem hallottam. Mindenképp kérjétek ki hivatalos személy véleményét, az a biztos információ.

2021. dec. 7. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!