Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan nyugodjak meg, hogy...

Hogyan nyugodjak meg, hogy nem vagyok koronavírusos?

Figyelt kérdés

Jövő héten kapom meg az első oltásomat (mielőtt belém kötnétek, hogy oltásellenes vagyo, nem, nem vagyok az, csak sajnos abba a pici csoportba tartozom, akiknek hátrányt jelenthet az oltás, de legutóbb beleegyezett a háziorvosom a Pfizerbe). Ritkán járok emberek közé, csak élelmiszerboltba, de 4 napja a villamos nagyon zsúfolt volt, sokan köhögtek és maszkot sem viseltek rajtam kívül. Nem volt semmi bajom, de ma éjjel borzasztóan elkezdtem szorongani, hogy elkaptam a vírust. Azóta fura mellkasi fájdalmat érzek, meg gyomorszorítást, gyenge vagyok, és picit kapar a torkom, de ezt már lehet csak bebeszélem. Lázam nincs, és úgy érzem, hogy tegnap éjszaka óta hamar kifulladok. Nem aludtam sokat, max. 2 órát, és valószínűleg túlreagálom az egészet, de nagyon nem szeretnék lebetegedni. Olvastam, hogy a lappangási idő akár 4 nap is lehet, és bármikor megjelenhetnek a tünetek. Attól félek, hogy nálam épp most jelentek meg.

Hogyan nyugodjak meg? Az nyugtat csak, hogy 27 éves vagyok, de kivételek mindig vannak.

2021. szept. 25. 18:15
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Nem a koronavirus a te bajod, az biztos.
2021. szept. 25. 18:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Meddig akarsz így élni?

Elkaptad az elmúlt bő másfél évven a vírust?

2021. szept. 25. 19:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Ameddig nem leszek 2x beoltva. Sajnos én nem voltam olyan szerencsés, mint mások, akik rögtön felvehették. Így vigyáznom kell mindig, nehogy elkapjam, és félek, hogy pont most betegednék le, amikor végre megkaphatnám az oltást.
2021. szept. 25. 19:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Most egy csomoan betegek, nem koronasok. A barati körömben is legalabb 4-en ilyen panaszokkal, negatív lett a tesztje mindenkinek. Raparazol, tudom milyen ez, de hidd el, erezned ha koronas lennel, en is éreztem tavaly, mikor elkaptam.
2021. szept. 25. 19:33
 5/8 A kérdező kommentje:
És milyen volt? Én csak azt érzem, hogy nem bírok beszélni, mert kifulladok. De az is lehet, hogy csak bebeszélem.
2021. szept. 25. 19:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fáradt voltam, fájtak a szemeim, aztan meg jött a tipikus tünet, nem éreztem szagokat, izeket. Nekem utána volt nehézlégzés, de nem számottevő.
2021. szept. 25. 19:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem megnyugodhatsz. Ha megnyugtatna, akkor egyszer menj el a gyógyszertárba tesztet venni vagy teszteltetni. Igaz, nem olcsó, de egyszer ki lehet fizetni, ha ez kell a megnyugvásodhoz…

Én nem voltam még koronás hálistennek, nem is akarom elkapni, azért odafigyelek, de nem rettegek tőle. Én augusztusban lettem beteg, fájt a torkom, köhögtem, folyt az orrom, de számomra egyértelmű volt, hogy a sok légkondi ártott meg és így is lett, ugyanis csináltam tesztet és negatív lett. Utána anyám is elkapta, neki is negatív lett.

Nem kell rögtön a covidra gondolni, persze tudom, hogy mindenki ezt teszi, belénk ültették ezt a félelmet.

Én 3 hete minden héten többször is utaztam tömött villamossal, semmi bajom nincs, nem hiszem, hogy elkaptad.

2021. szept. 26. 08:48
 8/8 anonim ***** válasza:
El se kaptad, és máris az agyadra ment? Mert ha idegeskedsz rajta, jobb lesz? Megsúgom: rosszabb. A stressztől még fogékonyabb leszel a betegségekre, mert gyengíti az immunrendszert. Vigyázzál magadra, oszt' ha megkapod, majd észreveszed. Tenni ellene meg nem tudsz. Hátha túléled. Kortól és egészségi állapottól függően 90-100% esélyed van rá.
2021. szept. 26. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!