Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Majdnem 50 éves vagyok és már...

Majdnem 50 éves vagyok és már nem tudom, hogyan tovább, a szorongás és a depresszió megöl. (?)

Figyelt kérdés
Nagyjából 20 éve küzdök szorongással és az utóbbi években depresszióval is. Amíg fiatal voltam, még úgy-ahogy elvoltam, voltak családtagok, barátnők mellettem, voltak nagyon jó napjaim. Mostanra teljesen magamra maradtam, nem tudok már küzdeni sem tovább. Alkoholista voltam, de 2 éve kb. 1-2 év kemény ivás után abba tudtam hagyni, már nem is hiszem, hogy folytatnám, mert nagyon erősen undorodom az alkoholtól.

2021. dec. 1. 11:27
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Jártam pszichoterápiába, szedtem (és még mindig szedek) gyógyszert. Nem lettem jobban. Egy nagyon rövid ideig jobban voltam az egyik gyógyszertől, de már nem.

Tudom, hogy nagyon sokan küzdenek ilyen problémákkal, tulajdonképpen csak kiírtam ezt a kérdést, mert már nagyon elegem van.

2021. dec. 1. 11:29
 2/15 anonymousreview60 ***** válasza:
40%

A gyógyszer nem a megoldás. Az csak mankó, hogy legyen elég józanság a terápia elvégzésére. Az alkoholizmus egy tünet, valami elől menekülsz. Azt találd meg és hárítsd el másik drog (gyógyszer, vallási fanatizmus) nélkül! A sportbyziság még értelmes.

Ez az út. Ne hagyd abba!

2021. dec. 1. 11:50
 3/15 anonymousreview60 ***** válasza:
37%
A terápiát folytatni kell. A terápián nem elég részt venni, hanemm ott és főleg otthon dolgoznod kell magadon. A terápia nem Krisztus, hogy megváltson, sak.mert hiszel benne.
2021. dec. 1. 11:51
 4/15 anonim ***** válasza:
Ezt akár én is írhattam volna, ugyanebben a cipőben járok 54 évesen. Már feladtam, nem tudom a megoldást, csak vegetálok.
2021. dec. 1. 15:04
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2021. dec. 1. 15:10
 6/15 anonim ***** válasza:

Én is 55f .nem tudom a kiutat

Sajnos csak akkor érzem jól magam ha alszom

2021. dec. 1. 15:28
 7/15 anonim ***** válasza:
Én sajnos már aludni sem tudok.:(
2021. dec. 1. 15:39
 8/15 anonim ***** válasza:

4-es

Ez a jó szó igen "vegetál" az ember, de sokan vagyunk így. :(

Aki nincs benne nem is értheti milyen megterhelő ez az egész.

2021. dec. 5. 16:57
 9/15 anonymousreview60 ***** válasza:
#8: Mióta jársz terápiára?
2021. dec. 6. 02:07
 10/15 A kérdező kommentje:

A terápia nagyon keveseknek a kiváltsága. Beszélgetek valakivel a neten már egy ideje és úgy jár terápiába, hogy ketten vannak, mindketten dolgoznak és online terápiát úgy fizet ki, hogy a pszichológus magától (!!) felajánlotta, hogy féláron vállalja, mert ő csak havi két alkalmat tudna vállalni. Így minden héten van terápia.

Nekem pl. szóba sem jön. Régebben is úgy tudtam kifizetni, hogy az ennivalón, a rezsin meg a terápián kívül szó szerint semmi másra nem költöttem (nulla félretett pénz, nyaralás, könyv, szórakozás).

2021. dec. 6. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!