Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 3 féle mentális betegséggel...

3 féle mentális betegséggel hogyan/miért éljen tovább az ember, mikor a legtöbb embernek egy sincs es egészségesek? Pszichológus semmit sem segített.

Figyelt kérdés
Egy egészségesnek fogalma sincs, hogy min megy keresztül egy mentális beteg. Nem lehet kapcsolatom, gyerekem, nincsenek barátaim, egesz nap egyedül vagyok, egyke vagyok. Sokszor vannak rohamaim. Sok bantas ért, egyszerűen egy céltábla vagyok es nem tudom, hogy miért. Aludni nem tudok(ahogy most sem, pedig hajnal van) annyi egészséges ember van, akiknek egy párkapcsolat olyan egyszerű, mint egy zuhanyzas, nekem pedig mindenkit vissza kellett utasitanom. Az egesz családom szivatva van, nem tudom miért ez a sorsunk. Mára már munkaképtelen lettem. Sajnos a drasztikus módszerekre képtelen vagyok, ezért élek meg. Irigylem azt, aki le tud ugrani egy hídról. Kevert-szorongasos depresszió, borderline, kenyszerbetegseg... ez mind. Ha eletben maradok egy tipikus életképtelen macskás venasszony lesz belőlem, vagy egy csöves, mert dolgozni egy ideje mar nem tudok.(pedig akarnék es dolgoztam is, nem kifogás)

2020. aug. 31. 05:37
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
20%

Ha csupán sajnálod/sajnáltatod magad, azzal csak erősíted mentális betegsége(i)det!

Nem tartom igaznak, ha keresnél magadnak olyan elfoglaltságot, ami elvonja figyelmed betegségedről, ne válna javadra!

2020. aug. 31. 06:19
 2/23 anonim ***** válasza:
91%

Én nagyon is megértem. Az ilyen emberek fel sem fogják milyen ez, mert gondolom nem kapták ezt az élettől, fel sem fogják milyen érzés... Igy elni.. 23/L

Én is ebben vagyok, ha gondolod beszélhetünk.

2020. aug. 31. 06:49
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyesek nem képesek együttérzésre az is biztos..
2020. aug. 31. 08:43
 4/23 anonim ***** válasza:
28%

Ez pont nem igaz, egy mentális betegsége mindenkinek van: a családjának (vagy a hiányának) a ténye. Aki túl van egy eredményes pszichoterápián, érti mire gondolok. A pszichológus meg akkor nem segít, ha:

- nem a megfelelő terapeutához jártál

- nem jártál elég ideig (évek)

- nem voltál közreműködő, motivált

2020. aug. 31. 08:58
 5/23 anonim ***** válasza:
65%
Néhány mentális betegségen javulás/jobbulás érhető el a gondolkodás megváltoztatásával. És most nem a szabópéter féle hurrá optimizmus maszlagra gondolok. Ha megtalálnád az életed értelmét, akkor mással is tudnál foglalkozni, mint a saját bajaiddal. Oké, nem leszel egy táncos komikus, vagy utazó üzletasszony, de foglalkozhatnál pl kutyákkal, lehetsz író, képzőművész, műfordító vagy ilyesmi. A híres írók, művészek bizonyítottan nagy százaléka volt elmebeteg a szó rosszabbik értelmében. Rengeteg olyan értelmes elfoglaltság létezik, amit egyedül is szuperül lehet művelni.
2020. aug. 31. 09:13
 6/23 anonim ***** válasza:
56%

Először is, a mentális betegség egyáltalán nem akadályoz téged a normális életben, mint pl párkapcsolat, barátok stb.

Nem autista vagy, nem szellemi fogyatékos, hanem “mentális beteg”. A mentális betegségek, mint pl a depresszió, bipoláris, borderline zavar nem “betegségek” hanem inkább a rosszul funkcionáló agy és gondolkodás eredményei, mivel az életkörülményeidből, gyermekkori traumákból épül fel. Ennek eredményeképp lehetnek kémiai tényezői, de főleg viselkedésmód és gondolkodás okozza, és gyógyítja.

Mielőtt jönnél azzal, hogy senki sem ért meg, hozzátenném, hogy kiskorom óta elég komoly depresszióval és borderline-al küzdök.

Nem ment fel semmi alól hiába is szeretném, meg kell tanulni élni vele. Igazából a többi emberben is fellelhető rengeteg mentális betegség jele, mi annyival különbözünk, hogy nálunk élesebben és gyakrabban van jelen.

A legtöbb átlagemberben is megtalálhatóak a szociopata, borderline, depresszió vagy épp a pszichopata jegyei, olvasd csak el, biztos mindenki ismer legalább egy embert akire a tünetek alapján rá tudja sütni, hogy ő bizony az, de ettől még nem lesz mentális beteg az illető.

Pl:

[link]

Azért sem szerencsés magadat ezzel a “betegséggel” azonosítani, mert így automatikusan áldozat szerepbe vágod magad, aki várja hogy megmentsék, senki nem érti meg, és ezért magány az élete. 
Tekintsd inkább úgy, hogy igen, depresszió jeleit érzed magadon, de ettől még nem leszel te magad a depresszió, nem kell azonosulni vele, mindent ráfogni, kifogásokat keresni. Fogadd el, hogy ez van, de attól még menned kell tovább.

Ha áldozatnak érzed magad, áldozatnak mutatod magad, állandó céltábla leszel. 
Ha semmi más nem segít, ideiglenesen a gyógyszeres kezelés is segíthet, de mellé MINDENKÉPPEN kognitív viselkedés terápia! 
Olyan nincs hogy nem segít, nem működik, mivel RAJTAD múlik! Ha az egyik szakember nem vált be, mész tovább, és addig keresed míg nem találsz olyat aki segít.

2020. aug. 31. 09:46
 7/23 anonim ***** válasza:
54%

A #2 kommented alapján tényleg van mentális betegséged.

.

Panaszkodsz 3 féle mentális betegségedre, kérdezem, ugyan milyen egyetemen vagy túl 2 éven?

2020. aug. 31. 10:06
 8/23 anonim ***** válasza:
85%

Legalább a kommentje alapján neki elhiszitek, hogy mentális beteg. Én többször is megkaptam a neten, hogy nem lehetek borderline, mert szépen írok. Jah, főleg, hogy elküldés előtt van időm meggondolni. 😂

Kérdező, szerintem is találj vmit, amit szeretsz. Nekem például pont az említett kutyák, illetve a művészet az. A festészetben főként meglelem a boldogságot, még ha nem is felhőtlen. Borderként talán túl könnyű is számomra, hogy érzelmeket adjak át

2020. aug. 31. 12:24
 9/23 anonim ***** válasza:
54%

7es, a kognitívat annyira ne ajánlgasd egy borderline-nak, mert épp hogy a legtöbb esetben nem segít, és ezt nem én mondom, hanem szakemberek, bár alá tudom támasztani, mert nekem sem segített

a dialektikusat próbáld inkább, az kifejezetten bordereseknek való

2020. aug. 31. 14:40
 10/23 A kérdező kommentje:

8as, igen sajnos van róla papírom, az vagyok. Es ha meg egy ilyen patkány beirna, ugyanilyen reakciót kapna. Gyűlölöm a férgeket es tényleg rosszat kívánok nekik. Ez van, vállalom. Nem tejesen mindegy, hogy melyik egyetemre jártam? Jelen allapotomban biztosan nem tudnám csinálni, szóval felesleges róla beszélni.

Egyébként művészi hajlamom valóban van, de azért ahhoz is állóképesseg kell, hogy bírj bármilyen munkát. Folyamatosan gondolkodom, hogy milyen munkám lehetne majd 30 felett, bár ha közben ugyanúgy nincs senkim es bezárva vagyok egesz nap, annak megint nincs értelme. Gyógyszert akartam szedni, de kikeszultem tőle. A xanaxot viszont mar tömöm magamba.

9es, ennyit az emberekről, mi köze van egy személyiségzavarnal ahhoz, hogy tudsz-e fogalmazni? Nekem a kepessegimmel sosem volt gond, ennyi mentális gond mellett viszont semmit nem tudok kezdeni vele.

2020. aug. 31. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!