Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tippek egy alvászavarral...

Tippek egy alvászavarral küzdőnek?

Figyelt kérdés

Két fronton is küzdök.

Az egyik, hogy alapesetben 30-60 perces az elalvási időm, de ez az optimális eset, gyakori a 90-120 perc is.

A másik, hogy felszínesen alszom. Mint egy ragadozó madár, az agyam egyik fele mintha folyamatosan ébren lenne. Minden apró neszre képes vagyok megébredni, ezt pedig követi a már említett hosszú elalvási idő.

Utóbbin némileg segített a füldugó, de még ennek ellenére is megébredezem.

Próbálok mindenre odafigyelni: elalvás előtti órákban már nem eszek, lefekvés előtti órában nem iszok, nem telefonozok, nem végzek olyasmit amivel felpörgetem az agyam. Relaxáló tevékenységeket végzek, olvasok, ilyesmi. Akkor indulok aludni, amikor elálmosodom, nem kényszerből. Végzek légzésgyakorlatokat is. Figyelek az egészséges táplálkozásra, sportolok, nem vagyok túlsúlyos.

A fentiekkel együtt tudok aludni kisebb-nagyobb megszakításokkal 4-5 órát, néha 6-ot is. Fiatalnak számítok, de úgy érzem, hogy már most rámegy az egészségemre. Nem szeretnék gyógyszerhez nyúlni, de lassan nem látok más alternatívát. Szégyen, de bevallom, néha iszom esténként, mert bódultabban könnyebben megy az alvás, de ez sem egy fenntartható opció. Valeriana-t próbáltam már, elálmosít, de elaludni nem tudok attól se.

2021. nov. 24. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Próbáld ki a mákteát.
2021. nov. 24. 17:27
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Én minden nap mikor eljön az alvásidő akkor rögtön az ugrik be, hogy nem fogok tudni aludni. Ez ment sok hónapig, aztán kénytelen voltam a pszichiátertől elfogadni a gyógyszert. Lefekvés előtt sosem ettem, nem neteztem, figyeltem mikor iszom az utolsó kávét stb., de nekem nem jött helyre az alvásom. Amiket leírtál azok jók.
2021. nov. 24. 18:54
 3/6 anonim válasza:
Az alkohol bár segìtheti az elalvást, de ùgy tudom, hogy gátolja a mély alvást. Régebben olvastam valahol. Nézz utána.
2021. nov. 24. 21:51
 4/6 anonim ***** válasza:
60%
Nm tudom milyen helyen élsz,panel, társasház, saját ház.pl én megörültem a panelben,a sok zaj,susogott amikor fújt a szél,a szagok stb.hazakoltoztem újra tudok aludni.csend és sötét kell nekem. Van aki a fényre érzékeny pl a wifi kijelzoje,vagy maga a wifi sugárzás is van akinél fejfájást okoz. Szerintem vmit nm tudsz feldolgozni H mindig jár az agyad.meg kell találni mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott.a pia nm jó megoldás.30eves korig még okés a kevés alvás, utánna már bájos ha kevés,de ezt is embere válogatja. Ha kérsz pszichiátertol gyógyszert akkor a rivotrilt vagy dormicumot próbáld ki, antipszichotikumot is szokták felírni de az lehet kiüt de durva mellékhatásai vannak.citromfu tea is nagyon jó, magnéziumot kezdd el szedni.es írd ki magadból mi bánt,ez is egy terápiás módszer.
2021. nov. 24. 21:57
 5/6 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Nálam le van ragasztva pl a konektorok piros gombja mert zavar. Nekem is a teljes sötét kell.
2021. nov. 25. 11:39
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Vehetsz Melatonin étrendkiegészítőt, elég olcsó.

Ez nem gyógyszer, ez egy természetes hormon amit a test is termel. Nekem sokat segített.

3mg lefekvés előtt egy órával a legjobb.

2021. nov. 25. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!