Tippek egy alvászavarral küzdőnek?
Két fronton is küzdök.
Az egyik, hogy alapesetben 30-60 perces az elalvási időm, de ez az optimális eset, gyakori a 90-120 perc is.
A másik, hogy felszínesen alszom. Mint egy ragadozó madár, az agyam egyik fele mintha folyamatosan ébren lenne. Minden apró neszre képes vagyok megébredni, ezt pedig követi a már említett hosszú elalvási idő.
Utóbbin némileg segített a füldugó, de még ennek ellenére is megébredezem.
Próbálok mindenre odafigyelni: elalvás előtti órákban már nem eszek, lefekvés előtti órában nem iszok, nem telefonozok, nem végzek olyasmit amivel felpörgetem az agyam. Relaxáló tevékenységeket végzek, olvasok, ilyesmi. Akkor indulok aludni, amikor elálmosodom, nem kényszerből. Végzek légzésgyakorlatokat is. Figyelek az egészséges táplálkozásra, sportolok, nem vagyok túlsúlyos.
A fentiekkel együtt tudok aludni kisebb-nagyobb megszakításokkal 4-5 órát, néha 6-ot is. Fiatalnak számítok, de úgy érzem, hogy már most rámegy az egészségemre. Nem szeretnék gyógyszerhez nyúlni, de lassan nem látok más alternatívát. Szégyen, de bevallom, néha iszom esténként, mert bódultabban könnyebben megy az alvás, de ez sem egy fenntartható opció. Valeriana-t próbáltam már, elálmosít, de elaludni nem tudok attól se.
Szia.
Vehetsz Melatonin étrendkiegészítőt, elég olcsó.
Ez nem gyógyszer, ez egy természetes hormon amit a test is termel. Nekem sokat segített.
3mg lefekvés előtt egy órával a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!