Pregabalinnal (Lyrica) és/vagy Valdoxannal szerzett tapasztalatok érdekelnek. Milyen hatása, mellékhatása volt/van nektek?
Mindkét gyógyszerrel kapcsolatban érdekelnek a tapasztalatok, arra vonatkozóan, amire az adott gyógyszer hat. Mellékhatás is érdekel.
Nem szerettem volna 2 kérdést feltenni, egy-egy gyógyszerről.
Pregabalin nekem 2x75 mg-os adagban jól hat szorongásra, de tartok tőle, hogy ez a hatás gyengülni fog.
Az elején hangulati emelkedést és álmosságot is okozott.
Mellékhatása: egyensúlygond, memóriaprobléma. Ezek javultak.
Zabáltat, homályos a látásom. Ezek fennállnak. Az egyik szememmel komolyabb gondom van, nem biztos, hogy ettől.
Valdoxant nemrég kezdtem szedni. Nem tudom, hogy milyen hatásra számíthatok. Jelenleg nem túl mély a depresszióm, kis alvásgondom is van. Télen szokott nagyon elmélyülni. Ezt lenne jó kivédeni.
Tartok tőle, hogy májfunkciós eredményem rossz lesz, emiatt el kell hagyni.
Mellékhatást nem tapasztaltam.
Nekem mindkettővel homályosabb lett a látásom. Más gyógyszerrel is volt ilyen tapasztalatom, ez nem lett volna nagy gond.
Alapból is rossz a szemem. Távolra nem látok jól és astigmiám is van.
Azt vettem észre (pontosabban előbb családtag), hogy az egyik szemem becsukom olvasáskor. Rájöttem, hogy azért mert 1 szemmel jobban látok, mint kettővel.
A rosszabbikkal (ha a jobbat letakarom) alig tudok olvasni.
Pontosítok. 2 hónappal ezelőttig csak távolra (monitor táv vagy messzebb) nem láttam jól és kb egyformán rossz volt a két szemem. Most közelre nagy különbség van.
A tájékoztatón homályos látást, látótérkiesést és látásvesztést is írnak. Gondolom utóbbi nagyon nagyon ritka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!