Érdemes antidepresszánst váltanom? Ugyanitt megbízható pszichiátert keresek Budapesten!
Fél éve kezdődött a kálváriám.. Csúnya szakítás 7 év után, 7 év egy nárcisztikus személlyel.. Aztán az addigi felhalmozott szorongás bedurvult.
Derealizáció, megőrüléstől való félelem stb!
Kezdtem pszichoterápiával.. Sajnos sikertelenül.. Próbálkoztam sporttal, pozitív gondolatokkal való öngyógyítással, sajnos nem ment.
A pszichiáterem ajánlotta a néha benzo szedését de ettől elhatárolódtam a hozzászokástól való félelem miatt.
Spitominnal(buspirton szorongás oldó) próbálkoztam utánna, 2 napig tudtam szedni hallucináció, kényszergondolatok szédülés minden volt tőle! Rettegtem utána, 2 hónapig megint volt a gyógyszermentes időszak pszichoterápiával spékelve de feladtam és tovább mentünk az orvosommal, felírta a sertralin(50mg-t plusz 3*25mg frontin míg jobban leszek), 1 hónap teljes káosz után kezdett hatni. A derealizációs szorongásaim eltüntek, 75 mg-ra emeltük az adagot.
Most tartok a 3. hónapnál.. Az alvásomat elrontotta ha stresszesebb napjaim vannak éberen alszok a Rem szakaszom órákra hosszabbodik.. Valamint kényszergondolatok gyötörnek( halálfélelem, anyukámék halálától való félelem..) Ezek is gyengülnek ha nincs stressz a környezetembe..
Járok terápiára is természetesen!
A dokim ezekre annyit mondott, hogy "Meg mit tudok tenni?!
Szerintetek érdemes még várnom a gyógyszerrel vagy keressek másik dokit...
Persze csinálom mellette a pszichoterápiát is! A "se kép se hang", mindentől szorongás megszűnt. Viszont a gyógyszer óta rossz az alvásom.. Valamint ezek a kényszergondolatok azóta vannak mióta szedem! Előtte halálfélelmem meg ilyen butaságok nem voltak.. Az lenne a kérdés ezek emeléssel kopnának vagy a gyógyszerváltáson gondoloztam még igen!
Köszönöm a választ amúgy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!