Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudom mit csinaljak....

Nem tudom mit csinaljak. Azthiszem a párom bulimias tudom hogy ez a férfiaknál nem gyakori de évek óta tart eszik egy nagy mennyiséget majd tele lesz de később érzi hogy tele van és meghanytatja magát heti 1/2 szer . Vannak időszakok?

Figyelt kérdés
Amikor eltűnik nála de évek óta feltűnik valamilyen formában . Azt mondja nincs mögötte semmilyen kisebbségi érzet . Nem latja kovernek magát . Nem ismeri el hogy ez nem oke. És a szülei sem pedig közel 18 évesek vagyunk . Egyáltalán nem akar szakemberhez fordulni mit tudnék tenni? Hogy tudnék rajta segíteni?

2021. nov. 20. 11:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
A száddal.
2021. nov. 20. 12:10
 12/20 anonim ***** válasza:
94%
Mi nem ismerjük azt az embert, ha te, aki ismered, se tudod, mit kezdj vele, honnan veszed, hogy tök idegenek majd megmondják?
2021. nov. 20. 12:11
 13/20 A kérdező kommentje:
Talán valaki aki átélte és átvészelte
2021. nov. 20. 12:14
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A bura.hu oldalon talán találsz ilyen gonddal küszködőket.
2021. nov. 20. 12:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez magától nem múlik el, főleg így, hogy tagadja az egészet az illető, pszichoterápia kell hozzá.
2021. nov. 20. 12:25
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen: nem tudod. Ha nincs betegség tudata, nem ismeri el, hogy már pedig amit csinál az nem normális, sőt beteges, akkor te a csillagokat is lehozhatod az égről, de hiába.

Tudom, mert nekem volt egy habituális, azaz rendszeresen visszaeső, alkoholista párom. Még gyomorfekélyt is kapott, lyukadt gyomorral volt emiatt kórházban. Váltig állította, hogy ő bármikor letehetné, leszokhatna az alkoholról, ha akarna... de nem tudta. Időnként megállta fél évre is, de csak egy haveri találkozás kellett, és minden oda volt. Nem fogadta el, az orvosok ajánlotta terápiát, mert, hogy majd ő egyedül.

Nem érte meg a 40. életévét. 38 évesen belehalt. Nem tudtam rajta segíteni, csak engem is felőrölt.

2021. nov. 20. 21:00
 17/20 A kérdező kommentje:
Dehát ez nem alkohol .. egy lelki probléma . Tudom hogy benne dol el de mégsem mondhatja senki hogy hagyjam cserben soha nem tennem
2021. nov. 22. 18:47
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
-Értem. DE te is értsd meg, ha neki nincs betegség tudata, és nem akarja, nem megy orvoshoz, pszichiáterhez / pszichológushoz, akkor NEM TUDSZ mit tenni. Csak az összehasonlítás végett hoztam az alkoholos problémát. Nyilván nem az a kettő, de a lelki motiváció (nem vagyok beteg, nem kell kezelés, majd ha én akarom, abbahagyom) ugyanaz.
2021. nov. 22. 18:53
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"Dehát ez nem alkohol .. egy lelki probléma"

Az alkoholizmus is az, jó a párhuzam.

Valaki olyasmit írd, hogy ne piszkáld őt ezzel, mert elhagy. Hát szerintem gondold meg, hogy tényleg vele akarsz-e maradni így... 18 éves vagy...

2021. nov. 23. 21:29
 20/20 anonim válasza:
79%
Próbáltál már vele beszélgetni erről őszintén? Te vagy a párja, a másik fele éreztetned kell vele H hozzád bármivel fordulhat. Sajnos mi nem ismerjük nem tudjuk mi áll a háttérben, itt a kommunikáció lesz a kulcs köztetek. Gyakran a szülők nem értik meg a problémáinkat legyél ott neki te legalább.
2021. nov. 24. 03:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!