Szülő által rendszeresen megalázott gyerek, egy idő után pszichésen megbetegedhet?
Figyelt kérdés
Édesapámnak nagyon nehéz gyerekkora volt és a munkahelye is eléggé megterhelte mindig is. Emiatt sokszor bántott engem. Már felismerte hogy túlzásba esett néha és megváltozott. Lehet hogy emiatt vagyok szorongós fiatalon? Szinte mindig bajom van magammal még lánnyal se volt kapcsolatom. 24 éves vagyok2021. nov. 6. 18:43
1/4 anonim válasza:
Persze, hogy lehet. De az már rajtad áll, hogy változtatsz-e ezen. Ha egyedül nem tudsz változtatni, akkor kérhetsz professzionális segítséget.
De ha nem teszel semmit, csak nyávogsz, hogy anyukád gyerekként bántott, ezért vagy lúzer, akkor az már a te sarad.
2/4 anonim válasza:
Persze, nekem is a szüleim cseszték el a személyiségemet.. minden bajom van, nekem apám alkoholista volt.
3/4 anonim válasza:
Olvassátok el a Mérgező szülők c. könyvet. Alapmű.
4/4 anonim válasza:
Engem is a szülői hátterem tett tönkre. Apám alkoholista, munkakerülő volt (már meghalt), Édesanyám pedig egy mártír, aki ahelyett, hogy kilépett volna a házasságból, még gyerekeket szült.
Az egész gyerekkorom a nélkülözésből telt, illetve abból, hogy most éppen melyik közművet kapcsolják ki. Ettől konkrétan egy idegroncs lettem, meg vagyok a mai napig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!