Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segít a pszichológus?

Hogyan segít a pszichológus?

Figyelt kérdés
Már egy fél éve járok hozzá és őszintén mindig várom az időpontokat, szeretem mert érdekel is maga a pszichológia. Nagyon sokszor elemzem magam és az érzéseimet szóval volt ami nem nagyon volt újdonság, de persze olyanra is fény derült neki hála amit eddig elnyomtam vagy nem is igazán tudtam mi az. Aztán beszéltünk arról is hogy mi miatt lehetnek ezek a gondolatok/érzések. Viszont annak ellenére, hogy tudom hogy hogyan kell a negatív gondolatokat kezelni, vagy hogy nem minden igaz amit gondolok, nem múlnak el. Kifejezetten fárasztó, hogy minden második pillanatban vagy arra gondolok hogy mindenki utál vagy arra hogy miert szar az életem. Tehát nem igazán értem miért nem működik ez a szar nekem, mert jó szakember és mások ezen a ponton már fejlődnek.

2021. okt. 22. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:
33%
Ehhez nem kell pszichológus! Egyszerűen fogadd el. Engem is utál mindenki, de úgy vagyok vele, hogy ha szeretnének, akkor én is csak egy hozzájuk hasonló, alja proli lennék. Úgyhogy addig jó, amíg utálnak.
2021. okt. 22. 21:28
 2/6 anonim ***** válasza:
69%
Úgy, hogy megpróbál rávezetni arra, hogy ismerd fel, hogyan tudsz önmagadon segíteni.
2021. okt. 22. 21:31
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
Már miért utálna mindenki? Én sem utállak.
2021. okt. 22. 21:55
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

"Hogyan segít a pszichológus?"

Ezt tanulja 5-10 évig. Ezt nem lehet két sorban leírni.

2021. okt. 22. 22:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez hosszabb folyamat. Az esetemet irom le.

Egy mergezo kapcsolatbol szalltam ki, es ebben kertem egy pszichologus segitseget. Ezt onismerettel folytattam. Nagyon sokaig feltem attol, hogy mi lesz, ha megkeres a mergezo emberem. Mindig buntudatot tudott kelteni bennem. Feltem megnyitni az email fiokomat. A pszichologus mindig kerdezte, hogy miert felek. Nagyjabol 1 ev no contact utan keresett meg. Egy kis szivdobogastol eltekintve semmi nem volt. Elolvastam, nyugodtan atgondoltam a valaszt, es jot mosolyogtam azon a levelen, es fogtam a fejem, hogy mennyire nem vettem eszre korabban a jatekat. A pszichologusnak koszonhetem azt, hogy ezt igy tudtam kezelni. Nem tudom, mikor fordult at ez bennem.

A masik eset: nagyon onreflexiv vagyok, es mindig magamban keresem a hibat. Ha valaki negativat mondott ram, azonnal magamra vettem, es hetekig kepes voltam azon vekengeni, es borzaszto rosszul ereztem magam. 1 evvel ezelott megint kaptam a negativ kritikakat. Es akkor ezt el tudtam engedni, tudtam, hogy nem rolam szol, es hogy nem olyan vagyok. Csak a sajat frusztraciojat vetitette ki ram. A pszichologusnak koszonhetem, hogy ezt megtanultam. Hasonlo ez ahhoz, hogy en sem kedvelek mindenkit, igy mi jogon varom el azt, hogy engem mindenki szeressen.

Ezek eszrevetlenul szivarogtak belem. Elkezdtem mashogy reagalni. A konfliktuskezelesem is valtozott.

Legy turelmes, es eszreveszed majd a valtozast :)

2021. okt. 23. 07:06
 6/6 anonim ***** válasza:
72%
Kedves kerdezo, pszichologudkent mondom hogy a tizen, huszonev alatt felgyult negstiv gondolatok nem fognak par het, honap alatt eltunni. Ugyanakkor ha keves a haladas ezt jelezd a szskembernek mert akkor kiprobalhattok mast vagy azt mondja hogy tovabbkuld.
2021. okt. 23. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!