Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jobban meghat egy állat...

Jobban meghat egy állat halála mint egy emberé, de ha bevallom elmebajosnak néznek, mi a baj ezzel?

Figyelt kérdés
Persze nyilván meghat az ember is, pláne ha hozzátartozó is bent van, akkor túl személyes, vagy ha egy kisgyerek, de valahogy egy ilyen középkorú idősebb halála nem annyira ráz meg, de ha valami kis cuki kutyát elbasznak az úton az szíven üt, tényleg olyan nagy baj ez?
2021. okt. 15. 20:36
 1/9 anonim válasza:
56%
Ha nem közeli rokon,s nem hat meg,az nem olyan nagy baj. Viszont mai világban kezdik az állatokat az emberrel egy szintre emelni,ami nem valós,nem helyes.
2021. okt. 15. 20:39
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Az emberrel egy szintre? Fölé. Ha ember hal meg az a reakció hogy "dögöljön meg" ha állat, meg a sírás.
2021. okt. 15. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy ezzel egyedül, sokan éreznek így. Én már elég idős vagyok, így mindenkim elhunyt, gyerekem pedig nincs. Sírni nagyon nehezen tudok, de amikor a cicám meghalt (4 hetes korától én neveltem), úgy zokogtam napokig, hogy azt hittem, sosem tudom abbahagyni. Családtagok halála esetén egyszerűen lefagytam, szinte nulla reakcióm volt, viszont hónapok, évek elteltével sokszor éreztem, hogy hiányoznak és könnyes lett a szemem.
2021. okt. 15. 20:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért nem hat meg, mert nem ismerted azt az adott embert. Minden halál szomorú, de engem is az ráz meg, ha ismertem vagy ismerem a hozzátartozóját (pl barátnőm szülei vagy sógorom testvére stb). Az is megráz, ha tragédia történik (pl buszbaleset) vagy ha nagyon fiatal volt az elhunyt és sokat szenvedett.

Az is lehet, hogy csak nem szeretsz belegondolni. Ha minden ember halála megrázna, akkor elég depresszív és magába fordult ember lennél elég hamar.

De pl egy állat mindig megráz, hisz ők nem lehettek "rosszak", míg egy ismeretlen ember lehet lopott, csalt, ölt, kihasznált vkit stb.

2021. okt. 15. 20:48
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Nincs vele semmi baj, csak van pár ember akinek ilyen istenszindrómája van és azt hiszi hogy bármelyik faj élete többet ér a másikénál, miközben az állatok előbb voltak itt mint mi, a bolygó közös, és mind csak kölcsönbe kaptuk, nem vagyunk se jobbak, se többek a többi fajnál. Az ilyenekkel ne foglalkozz, ez az ő szegénységi bizonyítványuk. Jogod van a saját érzéseidhez.
2021. okt. 15. 21:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem nehéz úgy érzéketlennek lenni, hogy minden nap 200 híroldal -és csatorna ontja ránk a durvábbnál durvább haláleseteket, majd leülünk a tévé és gép elé és elszórakoztatjuk magunkat egy újabb adag halállal, miután halomra öltünk egy rakat embert a videojátékban.

Ez mind érzéketlenségre nevel.

2021. okt. 15. 21:10
 7/9 anonim ***** válasza:
85%

,,középkorú idősebb halála nem annyira ráz meg, de ha valami kis cuki kutyát elbasznak az úton az szíven üt, tényleg olyan nagy baj ez?"

Idősebb ember halála (ha nem rokon, közeli ismerős, barát) valószínűleg azért nem hat meg annyira, mert az természetes. Ha viszont elüt egy kocsi egy 2 év körüli kutyát, ő még élhetne nagyon sokáig, illetve teljesen váratlan is a halála.

2021. okt. 15. 21:11
 8/9 anonim válasza:
79%
Istenszindrómások??? 😎
2021. okt. 15. 22:01
 9/9 anonim ***** válasza:
18%

Miért a kutyát ismerte? Amúgy szerintem ez tényleg beteg. Gondolom vegetáriánus is vagy (általában nem)

Persze nem kell minden ember,család tragédiáját magunkra venni, na de ez azért már nem normális.

2021. okt. 15. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!