Jobban meghat egy állat halála mint egy emberé, de ha bevallom elmebajosnak néznek, mi a baj ezzel?
Szerintem azért nem hat meg, mert nem ismerted azt az adott embert. Minden halál szomorú, de engem is az ráz meg, ha ismertem vagy ismerem a hozzátartozóját (pl barátnőm szülei vagy sógorom testvére stb). Az is megráz, ha tragédia történik (pl buszbaleset) vagy ha nagyon fiatal volt az elhunyt és sokat szenvedett.
Az is lehet, hogy csak nem szeretsz belegondolni. Ha minden ember halála megrázna, akkor elég depresszív és magába fordult ember lennél elég hamar.
De pl egy állat mindig megráz, hisz ők nem lehettek "rosszak", míg egy ismeretlen ember lehet lopott, csalt, ölt, kihasznált vkit stb.
Nem nehéz úgy érzéketlennek lenni, hogy minden nap 200 híroldal -és csatorna ontja ránk a durvábbnál durvább haláleseteket, majd leülünk a tévé és gép elé és elszórakoztatjuk magunkat egy újabb adag halállal, miután halomra öltünk egy rakat embert a videojátékban.
Ez mind érzéketlenségre nevel.
,,középkorú idősebb halála nem annyira ráz meg, de ha valami kis cuki kutyát elbasznak az úton az szíven üt, tényleg olyan nagy baj ez?"
Idősebb ember halála (ha nem rokon, közeli ismerős, barát) valószínűleg azért nem hat meg annyira, mert az természetes. Ha viszont elüt egy kocsi egy 2 év körüli kutyát, ő még élhetne nagyon sokáig, illetve teljesen váratlan is a halála.
Miért a kutyát ismerte? Amúgy szerintem ez tényleg beteg. Gondolom vegetáriánus is vagy (általában nem)
Persze nem kell minden ember,család tragédiáját magunkra venni, na de ez azért már nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!