Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki milyen gyógyszert kapott...

Ki milyen gyógyszert kapott öngyilkos gondolatokra ?

Figyelt kérdés

Megbolondulok már hogy ez jár a fejembe egésznap ameddig nem alszok altatóval. Elegem van.

Szedek antidepresszánst és nyugtatót is.

Legközelebb nov. közepén megyek orvoshoz. Szerinte csak hiszti az egész. Hát kinek mi a hiszti…

Sokszor begyógyszereztem már magam amire nem vagyok büszke.

De a gondolatok beszélnek a fejembe,sehogy nem birom elterelni. Minden este úgy fekszem le, hogy remélem másnap nem kelek fel.

2021. okt. 15. 19:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

A bipoláris depresszió is depresszió. Én őszintén mondom, soha az életben nem gondoltam volna, de az öngyilkossági gondolatokat teljesen megszüntette. Semmi különösebb probléma nem lehet azzal, ha valaki lítiumot szed pár hétig-hónapig, kiderül, hogy neki is használ-e. Egyébként sima depresszióban is használják.

"A lítium hatékony gyógyszer a bipoláris zavarban szenvedők számára.[120] Erre a célra különböző lítiumsókat, leggyakrabban a lítium-karbonátot (Li2CO3) és a lítium-citrátot (Li3C6H5O7) alkalmazzák. A lítiumsók hasznosak lehetnek a kapcsolódó betegségek, úgymint a szkizoaffektív zavar és a ciklikus depresszió kezelésében is. A lítiumról feltételezik, hogy lelassítja az Alzheimer-kór és a demencia kialakulását, így az ennek kockázatával élők számára védő hatású lehet.[121]"

wiki

2021. okt. 16. 11:31
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

"Lithium may also be helpful when prescribed “off-label” for depression, especially when combined with antidepressant medications."

"A lítium akkor is hasznos lehet, ha "off-label" {módon} depresszió kezelésére írják fel, különösen antidepresszáns gyógyszerekkel kombinálva." (DeepLTranlator)

[link]

2021. okt. 16. 11:36
 13/20 anonim ***** válasza:
12%
A 40 éve praktizáló pszichiáterem is mondta, hogy nagyon jó öngyilkossági késztetések, gondolatok megelőzésére, kezelésére, biztos téved. (??)
2021. okt. 16. 11:38
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
a lítium nagyon elavult gyógyszer és kiöli az emberből az érzelmeket egy élő zombi lesz az ember tőle. ha tényleg nagyon rosszul vagy akár kérheted hogy vigyenek be pszichiátriára és ott fog pszichiáter foglalkozni veled, valószínű nem megfelelő gyógyszereket kapsz. ha tényleg ennyire xarul vagy hívd fel a 112-t és kérdezd meg hova mehetnél, van amikor a mentő is simán elvisz ha felmerül az öngyilkosság gondolata is elég.
2021. okt. 16. 19:25
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Egyáltalán nem elavult. Utána kéne kicsit olvasni, mielőtt bármit leírsz. A gond vele az, hogy rosszat tehet a pajzsmirigynek ill. a veséknek ill. pl. esetemben a memóriának. Ezért írtam, hogy elég pár hétig (nekem annyi idő alatt bőven hatott) vagy pár hónapig szedni.
2021. okt. 16. 21:10
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
*DeepLTranSlator
2021. okt. 16. 21:11
 17/20 anonim ***** válasza:
Én angol és amerikai orvosokat követek/processzorokat akiket nm a big pharma tamogat.. hidd el,elavult a lítium..mielőtt te bármit leírsz.. mi ez a mondat? milyen beképzelt ember lehetsz..ha nm vagy jóindulatú akkor minek válaszolsz olyanoknak akik az őszinte véleményre kíváncsiak?
2021. okt. 16. 21:48
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Egy kicsit sem vagyok beképzelt. Leírtam segítő szándékkal, hogy a lítium jó az öngyilkossági gondolatok és késztetések ellen. Nyilván, hogy van saját tapasztalatom, a 40 éve praktizáló pszichiáterem tapasztalatai és olvastam is a témában. Én a részemről befejeztem. Itt aki 0 százalékos értékelést kap, az büszke lehet magára, mert nagyjából biztos,hogy jót írt. Tinektek meg jó f.szverést, mert fogalmatok sincs, mit írtok.
2021. okt. 17. 11:54
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
(Ja és voltam pszichiátriai rehab intézményben kétszer, egyszer 4 hónapot, egyszer 6 hónapot, eddig ott gyógyszereztek legjobban és ott is három fős orvos team lítiumot adott. De ők is biztos tévedtek.)
2021. okt. 17. 11:58
 20/20 A kérdező kommentje:
Kventiaxot adtak
2021. okt. 19. 10:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!