A pszichológusom előtt miért szorongok?
Figyelt kérdés
Az a baj, hogy már egy féléve járok a pszichológusomhoz és feszült vagyok, alig bírok megszólalni, ha pedig igen, akkor néha találgatok is, mert nem tudok mellette oldódni és önmagamat adni. A barátaimmal és mindenki mással viszont nyitott vagyok, spontán, extrovertált, egyáltalán nincs szociális fóbiám, sőt, általában én vagyok az az embertípus, aki gyorsan tud barátkozni és könnyen leszólít embereket.
A pszichológusomnál olyan, mintha kifordultam volna önmagamból, és ezzel a szorongó énképpel azonosít, ami egyáltalán nem én vagyok, ebből akar "kigyógyítani" holott a való életben teljes jól elvagyok. Mit csináljak?
Mitől van ez az egész?
2021. okt. 5. 21:24
11/11 A kérdező kommentje:
Tegnap elmondtam neki, hogy nem érzem úgy, hogy segítene a terápia, mert általában megfoghatatlan dolgokról beszélünk, és azóta csak rosszabbul vagyok, mert úgy érzem, hogy valami nem oké velem. Azóta már én is túlgondolok mindent. Másrészt viszont jó érzés, hogy van akinek beszélhetek pár nagyon személyes magánügyi dologról, amiket nem feltétlenül kötnék a barátok nyakára.
2021. okt. 5. 21:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!