Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongok a pszichológusnál...

Szorongok a pszichológusnál amiatt, hogy nem lesz témánk. Más is van így? Ez miért lehet?

Figyelt kérdés
2020. nov. 3. 10:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tuti hogy mindig lesz témátok, mert az a dolga hogy kérdezzen. Nem hagy üresjáratokat, nyugi.
2020. nov. 3. 10:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt úgy képzelem hogy a doki csak kérdez te meg válaszolgatsz.Úgy nem lehet nehéz.
2020. nov. 3. 10:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ettől felesleges szorongani, mert állandóan beszéltetni fog.
2020. nov. 3. 10:42
 4/8 A kérdező kommentje:

Tőlem általában nem kérdez. Csak kb minden második alkalommal.

Vagy olyat kérdez, amire egy igen a válasz.

2020. nov. 3. 10:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Keress olyan pszichológust, ahol nem érzed feszélyezve magad. Nem mindegyik pszichológus jó mindenkinek, mert fontos az, hogy meg tudj bízni benne.

Sok pszichológusnál olvastam a honlapjukon, hogy kezelés elkezdése előtt van egy kölcsönös elbeszélgetés, ahol megnézik, hogy mennyire szimpatikusak egymásnak, és hogy tudnak-e együttműködni.

2020. nov. 3. 11:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Aha szép ez a kérdez-felelek elmélet, főleg ha fél percig kínos csönd van, mert látom rajta, hogy nem tud mit kérdezni. Na ilyenkor az én szociális fóbiás, Személyiségzavaros énem aztán annyira kínosan érzi magát, Hogy majdnem elsüllyedek. Egyszer rosszul is lettem az 50 perc végén.
2020. nov. 3. 11:50
 7/8 anonim ***** válasza:
46%
Én az összegtől félnék amit a végén számol. Remélem nem maszek, és nem fizetsz érte, úgy még elmegy, kidobott pénz amúgy.
2020. nov. 3. 13:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Eleinte bennem is volt ilyen felsz, de ahogy haladtunk elore, lattam, hogy mindig lesz mirol beszelni.

Egyik alkalommal a ket alkalom kozotti het nyugodtan telt el. Amikor ott ultem a pszichologusnal, egyszeruen semmi nem jutott eszembe, nem tudtam mit mondani, csak azt, hogy nem tortent semmi. Mi akkor az ora eleji lazito beszelgetes helyett belevagtunk a munkaba, es kezdtuk a relaxaciot es a kepi elohivast. Utana mar volt mirol beszelni :)

Maskor, amikor nehezebben melegedtem be, a kerdeseivel segitett. Visszakerdezett korabbi esemenyekre, tortent-e fejlemeny, stb.

Egyik ilyen alkalom sem volt kellemetlen, igy most mar nyiltan megmondom, ha nem vagyok beszedes hangulatban, vagy ha valami miatt teljesen kizarodott minden mas tema az eletembol. Erdekes modon ezekbol olyan jo beszelgetesek szuletnek :)

A szuneteket en nem kinos csendnek erzem, hanem hagyja, hogy feldolgozzam, erleljem, amirol beszeltunk, es hagyja, hogy atlepjem magam, es elmondjak olyat is, amit akkor nem mondanek el, ha azonnal folytatna a beszelgetest. Nekem biztosan kellenek ezek a par masodperces szunetek, hogy a sajat eletemre atforditsam azt, amirol beszeltunk.

Szerintem ido kell ahhoz, amig megnyugszik a kliens egy ilyen szituacioban is. Beleertve azt is, mig meg meri osztani azt, hogy szorong amiatt, hogy nem lesz tema. :(

Kerdezo, nekem tehat a sajat tapasztalatom az, hogy a pszichologus mindig atsegitett ezeken a helyzeteken, es mindig lett mirol beszelni.

2020. nov. 7. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!