Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez tényleg elítélendő?

Ez tényleg elítélendő?

Figyelt kérdés
Már jópár éve járok gore oldalakra (aki esetleg nem tudná mi az, a gore oldalakon mindenféle dolgot meg lehet találni, kivégzések, kínzások, baleseti fotók, öngyilkosságok, rengeteg holttest, stb. stb.). Eddig mindenki akivel beszéltem erről mélységesen elítélte azt hogy én ilyeneket nézek, én meg nem látok benne semmi rosszat. Azt nem mondom hogy élvezem, csak a kíváncsiság hajt. Az elején még furcsa érzésem volt tőlük, de miután láttam a tényleg legdurvább dolgokat amiket le sem szeretnék írni, már hozzászoktam. Sőt, olyan értelemben még pozitív hatással is voltak rám, hogy látva a legdurvább baleseteket, videókat, sokkal jobban vigyázok magamra a hétköznapokban. Mit gondoltok?

2021. szept. 22. 10:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%

En is rendszeresen latogattam, pontosabban a Bestgore nevezetű oldalt. Rengeteg kategória volt ott is, olyanokat lattam, amikre azt mondtam, hogy nem letezik, ilyet ember nem tesz, vagy ember nem bir ki. Öngyilkossagtol elkezdve, nyuzasig es balesetekig minden félét. Puszta kíváncsiság vitt oda, olvastam rola valahol. Parszor felneztem, aztan nemreg lattam, hogy mar tavaj ota be is tiltottak.

Szerintem nem elítèlendő. Ott vannak az igazi hírek, amit a media nem mutat/mutathat.

2021. szept. 22. 11:55
 12/19 anonim ***** válasza:
91%
Ez nem kíváncsiság, hanem vmi mentális kattanás. Egy kíváncsi ember 2x megnézi, és elég is neki, de te rendszeresen nézed élvezetből. Én nem ítélkezek, mert nekem is vannak furi dolgaim, de az biztos, hogy ennél vannak finomabb hobbik is.
2021. szept. 22. 11:57
 13/19 anonim ***** válasza:
73%

Annak is oka van, hogy bizonyos tartalmat a média nem mutat/hat meg, mert esetleg páran követendő példaként tekintenének rá.

A Columbine-i lövöldözés után szigorítottak Amerikában is, hogy ne misztifikálják az elkövetőket, mint valami hősöket, akik megmutatták a világnak...

Vagy Goethe művét Az ifjú Werther szenvedései-t is betiltották több helyen.

[link]

A Tik-Tok hülyeségek így is szedik az áldozataikat a tinik között.

2021. szept. 22. 12:01
 14/19 anonim ***** válasza:
63%
Én nem ítéllek el, mert én is rendszeresen nézek ilyet. De vannak akik betegesnek tartják, úgyhogy nem nagyon beszélek róla.
2021. szept. 22. 12:05
 15/19 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem menj el boncmesternek, a leírtak alapján azt a szakmát neked találták ki, viccen kívül.
2021. szept. 22. 12:37
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez nem elítélendő, mert nem ítélkezünk. Egyszerűen fura. Aki ilyet csinál, azzal nem stimmel valami. Ép lelkületű ember ilyet rendszeresen nem néz.
2021. szept. 22. 14:02
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Én tizenévesen rendszeresen néztem mindenféle goret ami valódi, 15-18 éves koromig mániám volt. Aztán ráuntam.
2021. szept. 22. 14:30
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor elítélendő, ha élvezed amit látsz. Kíváncsiságból felmenni egy pár alkalommal nem probléma. Ha sokkal többször nézel fel, mondjuk egy héten több alkalommal is, akkor ott lehet valamilyen probléma.
2021. szept. 22. 20:03
 19/19 anonim válasza:
100%

Én is szoktam gore videókat nézni,nem minden nap de egy héten legalább 3x felnézek 1-2oldalra Kaotic stb..

Ha nem élvezed amit látsz,akkor nincs ezzel semmi baj. Csupán magasabb lesz az ingerkuszobod.

És igen ezekbe van az igazi hír , a "kulisszák" mögött a valós életét ezeken az oldalakon mutatják

Sajnos vagy nem sajnos ez mindig volt,és lesz is.

Mégha be is tiltanak az összes ilyen oldalt ,akkor se lehetne megakadályozni ezen dolgok történéseit,akkor is lennének balesetek,stb..

2021. okt. 25. 23:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!