Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez tényleg elítélendő?

Ez tényleg elítélendő?

Figyelt kérdés
Már jópár éve járok gore oldalakra (aki esetleg nem tudná mi az, a gore oldalakon mindenféle dolgot meg lehet találni, kivégzések, kínzások, baleseti fotók, öngyilkosságok, rengeteg holttest, stb. stb.). Eddig mindenki akivel beszéltem erről mélységesen elítélte azt hogy én ilyeneket nézek, én meg nem látok benne semmi rosszat. Azt nem mondom hogy élvezem, csak a kíváncsiság hajt. Az elején még furcsa érzésem volt tőlük, de miután láttam a tényleg legdurvább dolgokat amiket le sem szeretnék írni, már hozzászoktam. Sőt, olyan értelemben még pozitív hatással is voltak rám, hogy látva a legdurvább baleseteket, videókat, sokkal jobban vigyázok magamra a hétköznapokban. Mit gondoltok?

2021. szept. 22. 10:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%
Igen, elítélendő. Azzal, hogy ilyeneket nézel támogató azokat akik ilyen szörnyű dolgot tesznek rgy másik emberrel. Az ingerküszöböd is lesülyed kitudja mennyire mélyre. Ha melletted történik ilyen akkor is inkább élveznéd a helyett hogy segíts annak az embernek?
2021. szept. 22. 10:44
 2/19 A kérdező kommentje:
Mivel támogatom? Pénzt adok neki? Bíztatom? Azt is leírtam, hogy nem élvezem. Csak kíváncsiság. Attól, hogy mondjuk nem néznénk meg, ezek a dolgok ugyanúgy megtörténnek. Ugyanúgy lesznek balesetek, ugyanúgy lesznek öngyilkosságok, ugyanúgy lesznek kivégzések.
2021. szept. 22. 10:50
 3/19 anonim ***** válasza:
89%

Meg a katasztrófa turizmust is támogatod ezzel, már-már legalizálod.

Az elhunyt(ak)nak is vannak személyiségi jogai, de gondolom te, vagy a te hozzátartozóid sem örülnének, ha a véres holttestedet a netre töltenék fel, amit bárki nézegethet.

Én elég lazán veszem a halál témát, de...

Ismerősöm mesélte, hogy amikor ment Pestre, elgázolt valakit a vonat, amíg várták, hogy elintézzék a szervek amiket kell, a fél vonat leszállt, és ment fotózni, videózni, hogy tudja majd mutogatni a haveroknak, ismerősöknek...

2021. szept. 22. 10:51
 4/19 A kérdező kommentje:
Persze, nyilván vannak ilyenek is. Sajnos már szemtanúja voltam pár balesetnek, minden alkalommal az elsők között voltam akik mentek segíteni. Eszembe nem jutna leállni fotózgatni, mert nem olyan vagyok.
2021. szept. 22. 10:56
 5/19 A kérdező kommentje:
Egyébként jogosítvány megszerzésekor kötelezőve tenném, hogy a fiatalok lássanak pár nagyon durva közlekedési baleset fotókat, talán kevesebb lenne az önjelölt utcai versenyző.
2021. szept. 22. 10:58
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kivégzés és kínzás ami durva ebben a sztoriban,az valamiféle szadizmusra hajazhat nálad.

A balesetek stb az se piskóta de mégsem tartom annyira durvának annak nézegetését. Ilyen képeket sokan megnéznek hiába is tagadják,de kivégzést,kínzást nem tudnék.

2021. szept. 22. 11:17
 7/19 anonim ***** válasza:
84%

Én azt gondolom, hogy pusztán az oldal látogatása nem elítélendő. A motivációt nem ismerjük. Lehet, valakinek ez kutatási terület, azaz munka, valaki mondjuk pedig tudatosan így próbálja edzeni a lelkét, hogy azok a rossz dolgok, amiket a mindennapokban átél, ne döntsék le a lábáról. Persze, vannak olyanok is, akik ebben aktivitást látnak...

Amíg nem tudni, mi a katalizátor, felesleges ítélkezni, max jogosan azt lehet mondani, furcsa, és atipikus.

2021. szept. 22. 11:18
 8/19 A kérdező kommentje:
6-7, köszönöm az értelmes válaszokat. Mint írtam, nálam ez nem az élvezetről szól, hanem puszta kíváncsiságról.
2021. szept. 22. 11:31
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ott látom a "problémát", hogy egyszer-egyszer megnézted; ez lehet talán kíváncsiság is. Hanem az, hogy ezt rendszeresen teszed. És ez nem nem pusztán kíváncsiság, hanem igenis valamiért élvezed. Különben nem tennéd.
2021. szept. 22. 11:51
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem téged ítéllek el, hanem magával a jelenséggel van problémám, de nem is kicsi.

Azon túl, hogy nem szeretném, ha családtagjaimról bármilyen balesettel kapcsolatban ilyesmi képek vagy videók kerüljenek fel a netre (magaról sem persze), de ha te, mint (feltételezett) felnőtt hozzáférsz ezekhez a tartalmakhoz, akkor gyerekek is ugyanúgy hozzáférhetnek, vagy betegelméjűek, akik addig-addig néznek egy ilyen kivégzést, hogy ki is akarják próbálni, hogy tényleg ilyen-e a valóságban?

2021. szept. 22. 11:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!