Nagyon betegesen viszonyulok a pszichológusomhoz? Vagy ez normális?
11 éve jártam egy pszichológushoz és a mai napig fantáziálok róla, a fejemben ő a szerelmem.
31/F
Ugyan mas jellegu esetek voltak, de talan segit eldontened, hogy beszelj-e rola a pszichologusodnak.
Korabban tobbszor almodtam a pszichologusommal. Mondtam is neki, az egyik alkalom vegen. Ez nagyon erdekelni kezdte, kovetkezo alkalommal fel is hozta. Amikor ugy erezte, hogy kerulni akarom a temat, megkerdezte, hogy kenyelmetlen-e errol beszelni. Semmilyen szerelmi, romantikus szal nem volt bennuk :) ezekbol aztan nagyon mely beszelgetesek lettek. Nehez volt elmondani, de visszagondolva: nagyon jol tettem, sok mindenre ravilagitottak.
Amikor elkezdtem terapiara jarni, akkor a pszichologusom mondta, hogy mindent mondjak el, a vele kapcsolatos erzeseimrol is beszeljek.
Multkor egy felreertes miatt felmerult, hogy a terapianak hamarosan vege lesz. Ettol nagyon ideges lettem. Kovetkezo alkalommal elmondtam ezeket, beleertve azt is, hogy en maskorra gondoltam a veget. Hozzatettem, hogy nekem biztonsagerzetet ad, es most olyan valtozasok vannak az eletemben, amihez szuksegem van erre a biztonsagra.
Ezeket o mindig megertessel fogadta.
Köszönöm. Szerintem is az az alapja és a lényege a terápiának, hogy mindent elmondok.
A borderlinet csak azért írtam be, mert úgy tudom, hogy náluk szokott inkább ilyen erős érzelem kialakulni a terápiás kapcsolatban, nem?
Nem! Egyáltalán nem! Ne diagnosztizáld magad! Ez minden terápiás kapcsolatban kialakul, ha megvan a kémia és a terapeuta személye erre méltó.
Nálam például ez olyanokban nyilvánult meg, hogy beutaztam villamossal azt az útvonalat, amerre ő munkába jár, hogy átéljem, hogy ő mit lát, az utcán keresem a hozzá hasonlító embereket, elmentem arra a rendezvényre, amire ő is, hátha pont egyidőben sikerül ott lennünk (és sikerült is), lementem a közösségi hálós képeit, hátha eltűnnek onnan.
Így vagyok ezzel én is mint te kérdező.
7-es válaszoló én is pont ugyanezt csinálom most.
Nem hiába kell nektek pszichológushoz járni, nem gondoljátok? :)
Gondoljatok bele: Mintha börtönben beszélgetnének a rabok, hogy megöltem egy embert, ez normális? Mire a többiek: persze, hiszen én is... meg én is...
Nem normális, ezért vannak börtönben. Nem normális, ezért kell pszichológushoz járnotok, nem gondoljátok? Nem gyanús? Gondolkodjatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!