Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet csinálni olyan...

Mit lehet csinálni olyan személlyel, aki egész nap fekszik, iszik, két értelmes mondatot nem tud beszélni, a szülei nyakán lóg, mint egy gyerek?

Figyelt kérdés

Nem okoskodásokat várok, pl. hogy "a szülei nevelték ilyennek", meg hogy "ki kell zárni/el kell zavarni otthonról és megtanulja", stb. ilyeneket tudok én is. Kizárólagosan élettapasztalatokra, történetekre vagyok kíváncsi, kinek hogyan alakult az élete ilyen személy mellett. Biztos többen vagyunk ilyen helyzetben. Kinek hogy oldódott meg? Az a legnagyobb baj, hogy önként nem megy be sehova.

Maradjunk tisztelettel, és szorítkozzunk a leírtakra. Köszönöm!

2021. júl. 20. 23:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10-es, Köszönöm a hozzászólásod neked is. Te vagy esetleg a hatos? Viszont, a kérdéseidnek nem tudok eleget tenni, ennél többet nem tartok fontosnak leírni, hiszen a kérdésem mentális beteggel élő vagy élt személyek élettörténetek megosztásara, nem pedig anamnézis feltárására, ismeretlen gyakorisok általi diagnosztizálására irányul. Diagnosztizálásra ott vannak az orvosok, pszichiáterek. Számomra elsősorban az ellátórendszerrel van a baj, és még mindig arra vagyok kíváncsi, hogy ki hogyan szabadult ilyen élethelyzetbol, számára mi hozta el a megoldást. Szerintem ennyi éppen elég ide, ahhoz hogy beindítsam a beszélgetést, ha van történeted, bármilyen mentális beteggel kapcsolatban, szívesen olvasom (mindkettőt, kérdések nelkül).
2021. júl. 21. 13:22
 12/16 anonim ***** válasza:
10 es vagyok. Nem, nem én voltam a hatos. Ez esetben egy történettel tudok szolgálni csak. Egy amerikai keresztény prédikátor próbálta megmenteni az öccsét a drogoktól. Az öccs élete folyamatosan kisiklott, számtalan módon próbálták megmenteni saját magától, kerestek különböző szakembereket, intézményeket, csoportokat, mindenféle terápiával próbálkoztak, imádkoztak érte, a felekezet is próbált segíteni, de az öccs újra és újra ugyanabba a hibába esett, minden pénzét drogokra költötte, nem volt állása, sokszor az utcáról fogadták be, mert hajléktalan lett nem egyszer. Végül túladagolásban meghalt, nem lehetett rajta segíteni. Nem szerető családban nőtt fel, mert az apjuk fizikálisan és mentálisan is bántalmazta őket, az egyik testvérből prédikátor lett, pedig az apjuk számtalanszor megerőszakolta, a másik testvér pedig ebbe az önpusztításba halt bele. Remélem ez a történet akkor jobban passzol a kérdésedhez, bocsi hogy félreértettem.
2021. júl. 21. 13:33
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leírtad.
2021. júl. 21. 15:10
 14/16 anonim ***** válasza:

Hát figyelj van némi tapasztalatom, rálátásom de nem élek ilyen emberrel egy háztartasban szóval....

Unokatestvérem jól szituált családból szarmazik, 15 evig kulfoldon dolgozott. Hazajott teherbeesett, szult. Párja elhunyt. Innentol csak lefele.... alkalmi kapcsolatok, alkalmi munkak. Valoszinusitem hogy drogot is fogyaszt de hogy fogyasztott az biztos. Hiteles lakását vitte a bank, anyukajahoz kellett koltozni a gyerekevel egyutt. Panelba.

Lenyegeben ugy kell elkepzelni a helyzetet, hogy ha dolgozik eppen akkor hazaesik es alszik. Ha eppen fent van kiabal, xanaxot szed es iszik.

Amikor nem dolgozik, ami inkabb előfordul mint az hogy dolgozik.... akkor van hogy 3 napig nem kel fel. Ha felkel is leginkabb inni es uvoltozni.

Mindenki hibas csak o nem. Ez a helyzet evek ota tart... rendorsegi ugyek hatartalan mennyisegben, detox egyebek... soha nem fog elvonora menni magatol... nem lehet vele mit kezdeni.

Amig valaki onszantabol nem jut el arra a pontra addig a korulottelevok bszhatjak...

Legalabbis en igy latom.

2021. júl. 22. 20:17
 15/16 A kérdező kommentje:
A sörrel egyébként sokra megyek, ha a zöldség gyümölcs kétszeres áron van. Barack is 900 Ft alatt nem nagyon van. Minden 500 és 1000 forintnál kezdődik. Míg régebben 200 500 Ft-nal.
2021. júl. 23. 01:44
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok

Borderline személyiségzavarom van. Elvileg. Azért ebben a diagnosztizàlàs dologban még mindig nincsenek a csúcson. Fiatal szakma még ez.

Úgy sikerült, hogy elfogadtam magam olyannak amilyen vagyok. A pszichés betegségeim mögül pedig kibújtam. Nem azonosultam tovàbb azzal, hogy beteg vagyok, és drogozhatok nyugodtan, úgyis függő vagyok. Nagyon könnyű manipulàlni a környezetet, és élni a betegszerep előnyeivel. Tudtam, hogy nem raknak ki mert úgy festek mint egy életképtelen.

Voltak elvonàsi tüneteim. Kézremegés, napokig nem alvàs. Egy éjszaka 2 àgyneműcsere mert szakadt rólam a víz. Az élet azt hozta, hogy 10 nappal később ahogy leàlltam be kellett jàrnom dolgozni. Első évben 8 munkahelyem volt. Elvonàstól nem aludva nem voltam túl jó csapatjàtékos. Azt tudtam, hogy mennem kell tovàbb.

1-2 év utàn éreztem, hogy nem olyan nagy erőfeszítés egyàltalàn kimozdulni a lakàsból. Mára pont annyira rutin mint màsnak. Megszoktam, hogy emberek vesznek körül.

Vannak visszamaradt dolgok. Pl hangulatingadozàs, reggeli kézremegés, dühkitörések. Ezeket viszont tudom kezelni. Együtt kell ezzel élni, ami nem azt jelenti, hogy végig szenvedem az életem.

Pl ha tudom, hogy el fog szàllni az agyam akkor félrevonulok, lenyugszok és megyek tovàbb.

2021. júl. 25. 23:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!