Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline-os ember miért...

Borderline-os ember miért ragaszkodik olyan emberhez, akiről a létező legrosszabb véleménye van?

Figyelt kérdés

Ismerek egy borderline-ost, aki foggal-körömmel ragaszkodik két olyan emberhez is, akikről a legrosszabb véleménye van. Az egyik a volt pasija, a másik egy barát. Utálja őket, lenézi őket, és meg van róla győződve, hogy ez a két ember őt folyamatosan bántalmazza, megalázza, miattuk depressziós, miattuk van romokban az élete. (Másoknak szidja őket folyamatosan, szemtől szembe viszont általában a hízelgés megy, időnként gyalázkodós dührohamokkal.)

Arra a felvetésre viszont, hogy akkor inkább ne tartsák többé a kapcsolatot, jön a zokogás, könyörgés, öngyilkossággal fenyegetőzés.

Én vagyok az egyik ember, akihez a bordi így ragaszkodik. Mi a legjobb stratégia ilyen esetben? Végleges szakítás, telefon letilt stb.?

Betegségbelátása az illetőnek egyáltalán nincs, meg van róla győződve, hogy ő a korrektség és a kedvesség arkangyala a sztoriban. Azzal, hogy tudjuk, hogy a hátunk mögött mikkel gyaláz minket, még nem szembesítettük.

2021. jún. 20. 21:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
És arra is készülj, hogy mindenütt be fog téged feketíteni, a lényege az lesz, hogy ő nem tehet semmiről, ő csak a te viselkedésednek az áldozata.
2021. jún. 21. 15:44
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, rendesek vagytok. Közben a lányt a pasija elhagyta, öngyilkosságot kísérelt meg, jelenleg a toxikológián van.
2021. jún. 22. 12:53
 13/15 anonim ***** válasza:
Akkor nem ez a legmegfelelőbb alkalom hogy te is előfordulj tőle. Sőt támogatásra van szüksége, az hogy hasít az éppen lehet egyfajta közvetlenség, ez hülyèn hangzik de egyfajta közvetlenség/ szeretet (?) Mindenféleképpen közvetlen kapcsolatot feltètelez. Tehát akármilyen csúnyát is mond és úgy tűnik gyűlöl az csak egy része, esetleg a te bizonyos részedre vonatkozik. Ha csak tehetetrd próbald elfogadni olyannak amilyen
2021. jún. 24. 23:15
 14/15 anonim ***** válasza:
13: nem a mi felelősségünk más problémáját cipelni a vállunkon, főleg, ha minket is tönkre tehet. Most már valószínűleg zárt osztályon van, és kap megfelelő pszichoterápiás ellátást. Az öngyilkossággal való zsarolás ebben az esetben is ugyanolyan súlyos, mint amikor még nem fajul tettlegességig.
2021. jún. 24. 23:23
 15/15 A kérdező kommentje:

13-as, én is így gondoltam. Nagyon bele vagyok ebbe fáradva, de nem akarom én is elhagyni egy ilyen helyzetben. Bementem viszont hozzá a kórházba, és szembesítettem azzal, hogy tudom, miket mond másnak rólam. Nagyon kiborult, de nem tagadott semmit, és azt mondta, higgyem el, hogy ezek csak félelmek, hangulatok, de a szíve mélyén nem gondol rólam ilyeneket. Megígértettem vele, hogy őszintén beszél majd a szakemberekkel ezekről a gondolatairól, és megpróbálja feldolgozni őket. Meg azt is mondtam, hogy ez az ő feladata lesz, én nem fordulok el végleg tőle, de azért hátrébb lépek pár lépést, hogy tisztázza ezeket magában. Megígérte, hogy igyekszik, meglátjuk majd, mi lesz belőle...

14-es, ne haragudj, de te nem igazán vágod ezeket a dolgokat. Fel se merül nála, hogy zárt osztályra tegyék, ahhoz sokkal több kell. "Megfelelő pszichoterápiás ellátás"-t az állami intézményekben meg nagyon kevés beteg kap ma Magyarországon.

2021. jún. 25. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!