Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Narcisztikus személyiség...

Narcisztikus személyiség zavarom lehet?

Figyelt kérdés

Neztem a tüneteit és rengeteg jellemző rám közülük pl :nagyon elvagyok foglalva önmagammal, nagyon tudom magam sajnálni, imádok jol kinezni és felb.sz ha más tegyük fel épp jobb bármibe is, sokszor vagyok irigy és féltékeny, jól manipulalok akaratlanul is azt teszem holott azt hiszem nem... Imádom ha meghallgatnak én is meghallgatok magamtól bárkit csak épp valójában nem igazán érdekel csak ha velem kapcsolatos a baja... A celjaimat elerem mert addig nem nyugszok ha nem tartja valaki a szavát ideges leszek és sokszor talán arrogáns. Ha valakit már nem kedvelek örökre lesz.rom.ezek a jellemzők amik teljesen illenek rám és ezt vállalom is. Viszont!

Ami cáfolja :nem tudok igazán utalni a legynek se tudnék ártani, tudok szeretni nagyon is talán túlságosan is halálosan, szeretek nagyon adni (bár ebbe sajnos még magammal se vagyok tisztában hogy ezt teljes önzetlenségbol vagy azért hogy halat kapjak minden esetre jó érzés nekem ha látom hogy örömet szerzek!), VAN lelkiismeretfurdalasom nagyon sokszor ami állítólag egy narcisztikusnak sosincs, nekem aprosagok miatt is erős van pedig úgy alapból nem vagyok szar ember és nem is tartanak annak. Nem artok senkinek sose akartam bosszút állni senkin. A külsőségek ellenére van onbizalomhianyom.es nem kinzom a partnereim lelkileg inkább mindent negteszek.

Tehát észrevehető hogy a jó és a rossz tulajdonsagaim szinte ütik egymást... Most akkor félig narcisztikus vagyok félig kB majdnemhogy az ellentéte? Ja rengeteg szrság tortent az életemben rengeteg trauma ami bennem erőteljes megfelelési kényszert és beteges celtudatossagot váltott ki. Vélemény?

2021. máj. 24. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szakembert kérdezz meg róla.
2021. máj. 24. 13:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Ja és leginkább csak a partnerem tudom szeretni de azt nagyon túlzottan a többi emberi kapcsolatom inkább felületes. Ettől függetlenül szeretem őket(már akik fontosak) de talán nem tudom őket megérteni.
2021. máj. 24. 13:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Meg valami eszembe jutott!nagy valoszinuseggel a saját párom is narcisztikus mint én ő tényleg nagyon arrogáns tud lenni sokszor szóhoz se lehet jutni mellette nem igazán érdekli ki mit gondol nagyon bántó tud lenni. Viszont neki is van lelki ismeret furdalasa de neki sokkal kevesebb mint nekem. Én elég jól kijovok vele nem tudjuk egymást elnyomni tehát egyikünk se áldozat sőt a szeretet is nagyon jelen van. De ezzel párhuzamban néha pont a kozombosseg is... Mikor az ő viselkedése narcisztikus nagyon és én épp nem vagyok lelkileg jól nagyon kikeszit mert nagyon bunkó de aztán végül én is atmegyek tahóba.. És úgy megnyugszok mert erősnek érzem magam. Aztán hirtelen kibekulunk. Tudom ez nem normális de mindketten szerintem ebbe vagyunk és nem tudom hogy ezen lehet e változtatni. Nyilván ha úgy van próbálkozok szakembernel is de már voltam más jellegű bajokkal és nem igazán jártam sikerrel velük inkább a pénzt vitték ami nem érdekel ha legalább hatásos. Először csak érdekelne hogy van e tapasztalata esetleg másnak is és hogy tényleg lehet csak részben narcisztikus betegnek lenni mert akarhol olvastam csak fekete vagy fehér van rola. Tehát egyáltalán nem írják hogy vannak enyhébb tünetekkel rendelkezők is akik csak részben azok vagy ilyesmi hanem csak hogy nem tudnak szeretni kegyetlenek nem aggódnak nincs buntudatuk.ez nem világos. Témába jártas emberek véleményét varom
2021. máj. 24. 13:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is hasonló személyiségjegyeim vannak, ugyanezekkel az ellentétes tulajdonságokkal, nálam borderline személyiségzavart állapítottak meg. De ezt ne vedd készpénznek, csak a saját példám
2021. máj. 24. 14:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Az nekem is van sajnos azt megállapítottak nálam. De ezeket a tulajdonsagaimat nem említettem akkor a dokinak (narcisztikus) mert nem is vettem igazán észre mostanáig. Azt hittem tok jó vagyok. De ahogy olvastam erről sajnos magamra ismertem sok pontban..
2021. máj. 24. 14:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindig magamra ismerek ezeket olvasva, már nem is olvasgatom ezeket, mert csak szorongok rajta. Nézd,ezek az emberek nagyrészére jellemző tulajdonságok,tisztelet a kivételnek. Nagyon jó, hogy észreveszed magadon, első lépés a változás felé, de ne analizáld magad túl, az nem vezet sehová

4-es voltam

2021. máj. 24. 14:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Azt mondják akik ebben szenvednek azoknak egyáltalán vagy csak nagyon ritkán van betegsegtudatuk. Mondjuk én alapból sokat foglalkozok önmagammal talán ebből is ez az igazság hogy ezért analizalom magam ennyit.. Fene tudja..
2021. máj. 24. 14:16
 8/8 anonim ***** válasza:

A nárcisztikusság egy spektrum. Mindenkinek vannak nárcisztikus igényei, pl. engem is nagyon jó érzéssel tölt el, ha valamelyik tantárgyból én kapom a legtöbb a pontot a ZH-n. Ettől függetlenül még nem vagyok nárcisztikus.

A leírásod alapján neked tényleg magasabb a nárcisztikus igényed a kelleténél, de nem hinném, hogy megütöd a személyiségzavar szintjét. Inkább csak pár nárcisztikus vonásod erősebb, mint az átlagnak.

2021. máj. 27. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!