Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sheldon Cooper nárcisztikus...

Sheldon Cooper nárcisztikus személyiség zavarban szenved?

Figyelt kérdés

2020. dec. 2. 19:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%

Sheldon Cooper egy kitalált személy amit egy színész formál meg idegesítőnek, tudálékosnak és egoistának.

Nem mondanám, hogy személyiség zavara van, csupán egoista és gyerekes.

Sok hülyeséget mondanak az Agymenőkben, látszik hogy az íróknak időnként fogalma sincs semmiről csak okosnak akarnak tűnni.

2020. dec. 2. 20:05
 2/13 anonim ***** válasza:
60%

"Sok hülyeséget mondanak az Agymenőkben, látszik hogy az íróknak időnként fogalma sincs semmiről csak okosnak akarnak tűnni."

Én ugyan nem fizikus vagyok, hanem orvos, de az agymenőket én kifejezetten élvezhető sorozatnak tartottam kifejezetten normális karakterekkel, és nem igazán beszéltek benne nagy marhaságokat, hozták a tipikus vegyész, fizikus, orvos, biokémikus szintet. És Sheldonnak masszív személyiségzavara van mellesleg, ezért alkalmazkodik mindenki őhozzá és nem fordítva.

2020. dec. 2. 20:27
 3/13 anonim ***** válasza:
66%
Biológusként mondom, hogy rengeteg hülyeség hagyta el a színészek száját.
2020. dec. 2. 20:38
 4/13 anonim ***** válasza:
71%

OCD, nárcisztikus, paranoid... Szóval nem veszem be, hogy az anyja kivizsgáltatta és mindent rendben talált a szakember :)

Próbálják az írók azzal elütni, hogy nem beteg, csak "Sheldonos", de mentálisan komoly zavarai vannak és egy igazi bunkó is.

[link]

2020. dec. 2. 21:02
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
Sheldon nem autista/aspergeres?
2020. dec. 2. 21:03
 6/13 anonim ***** válasza:
71%
#6 Vannak hasonló vonásai, de nem igazán.
2020. dec. 2. 21:11
 7/13 anonim válasza:
56%
@6 A készítők szerint nem. Ő csak szimplán ilyen.
2020. dec. 3. 09:25
 8/13 anonim ***** válasza:
41%
Nem, aspergeres.
2020. dec. 3. 10:32
 9/13 anonim ***** válasza:
68%

Asperger-szindróma jellemző Sheldonra, vagyis helyesebben most már a DSM szerint autisztikus spektrumzavarnak hívják. Erős kényszerességgel, szabálykedveléssel, alacsony szociális és empátia-készséggel jár. Egyrészt nem emlékszem, hogy ártott volna valakinek, másrészt pedig ne keverjük a személyiségzavart az autizmussal! Sok autisztikus tudós ismerősöm van, hasonló jellemvonásokkal (okoskodás, professzorkodás, zéró szociális interperszonális érzékkel) de mivel Sheldon egy kitalált karakter, nagyon szélsőségesen mutatják be, ahogy minden mást is, amit TVshow-ban szoktak.

Szerintem szerethető a maga módján, tipikusan olyan karakter, aki a tudománynak él, és nincs idegrendszere megfelelni a társadalmi elvárásoknak. Szerintem humoros, bár a valóságban nem valószínű, hogy belefutnál ilyen emberbe.

2020. dec. 29. 12:17
 10/13 anonim ***** válasza:
48%
Egy ilyet két hét után löknének ki a kutatóintézetből/egyetemről. (Ettől még bírom, csak nulla százalék köze van a való élethez).
2021. jan. 2. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!