Milyen pszichoterápiák vannak?
Figyelt kérdés
Elkezdtem járni pszichoterápiára, az oka az, hogy rettegek a magánytól, egyszer egy szakítás után teljesen leromlott az egészségem, nem tudtam aludni, fogytam, nem kaptam rendesen levegőt, égett és fájt a mellkasom folyamatosan, stb. A terapeuta azt javasolta, hogy az önbizalmamat erősítsük meg, abból fog állni a dolog, hogy leírom milyen helyzetekben milyen érzések keletkeztek bennem, és ezt megbeszéljük. 3x voltam nála, most lesz az első ilyen általam leírt dolog megbeszélése. Hatásos lehet ez? Vannak másféle módszerek is?2021. máj. 23. 18:04
1/2 Navajonkivagyok válasza:
Természetesen hatásos lesz ez, ugyanis a problémák kibeszélése alatt feltépődnek a sebek, egyre jobban kattogsz rajtuk azalatt az idő alatt, viszont amint látod és érzed hogy más is foglalkozik ezzel a témával (a dokid), úgy jobban meg fogsz nyugodni. Példa: ha egyedül kéne betörnöd egy ablakot a suliban, nem mernéd. Viszont ha ott van még 1-2 barátod úgy már bátrabb vagy, mert nem vagy/leszel egyedül a bajban.
2/2 A kérdező kommentje:
Értem oké köszi
2021. máj. 23. 19:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!