Online vagy személyes pszichoterápiára járnál inkább?
Megint idióta a kérdés.... mert vélhetően pszichológus létedre nem meglepő módon skatulyázol, általánosítasz.
Valakinek ez, valakinek meg az...
Mindkettőre lehet (piaci) igény is, de nem lehet egyformán kezelni az embereket, akik kibszottul különbözőek.
"Egyikre sem, nem éri meg az árát. Két ismerősöm jár, ahány orvosnál voltak, mind más diagnózist adott."
ez aztán a reprezentatív ténymegállapitás.:D
" mert vélhetően pszichológus létedre nem meglepő módon skatulyázol, általánosítasz."
Ez téves, mert vélhetően hozzá nem értő létedre nem meglepő módon skatulyázol, általánosítasz.
Szerintem leginkább egyén függő és egy csomó minden más is beleszólhat pl az élet kürölmények. Mert elég nehéz ha mondjuk nincs külön szobád, de előnyös lehet ha a legközelebbi pszichológus több kilóméterre van/vagy mert valamiért nem tudsz elmenni otthonról.
Igaz én vissza utasítottam az online lehetőségét amikor nekem felajánlották mert ólök eleget képernyő előtt, így legalább azt az egy órát érzem hogy van valaki fizikailag is mellettem, plusz az ülés után nekem szükségem van még legalább 10-15 percre hogy csak legyek esetleg figyeljem a járókelőket mielőtt bárkivel (barát, család) értelmes beszélgetést kell folytassak. Viszont idő szempontjából (egy órát kell utaznom) jobb lenne határozottan. És amúgy szerintem működhet is, bár természetesen másabb.
Szerintme mindenki magának kell eldöntse hogy mit tud jobban elképzelni, mi a knyelmesebb (biztonságosabb) számára.
Én személyesben kezdtem, a vírus miatt tértünk át online-ra és nekem sokkal kényelmesebb, hogy nem kell tömegközlekednem és tudok napközben is "menni", így rugalmasabb az egész. Szerencsére már volt egy olyan alapunk a terapeutával, hogy az online terápia ne legyen "kevesebb". Szerintem neki is jó, hogy a találkozónk kora délután van, mert ha személyesen tudnánk csak találkozni, úgy mindenképpen késő délután tudnék csak menni hozzá, ahogy a legtöbben. Ő a terápiás munka szemszögéből szerintem jobban preferálja a személyes találkozásokat, de ez nyilván a klienstől is függ, hogy hol tart az önismeretben, elboldogul-e az online terápia által nyújtott esetleges "hiányosságokkal". Viszont a terápiás munka elején valószínűleg sokkal fontosabb látni az illetőt élőben, hiszen a pszichológus olvas a testtartásból, gesztusokból is és még egy csomó dologból, ami nem látszik a kamerán keresztül.
#2 A pszichoterápia nem a diagnosztizálásról szól és a legtöbb pszichoterápiát nem is orvos (=pszichiáter) végzi, hanem pszichológus (aki eleve nem is diagnosztizálhat). Pszichiáterek közül nagyon kevesen tartanak olyan szintű pszichoterápiát, amiről itt beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!