Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megoldható személyes pszichote...

Megoldható személyes pszichoterápia a pandémia alatt?

Figyelt kérdés

Úgy érzem nagy szükségem lenne pszichoterápiára. Kinéztem magamnak egy terapeutát aki nem csak pszichoterapeuta hanem pszichiáter is. Azt mondta hogy nála most csak online terápia van.

Ez most egy szabály a járvány miatt vagy csak bizonyos szakemberek nem vállalják be a kockázatot? Nem olcsó dolog a terápia és azt olvastam hogy személyesen többet ér. Lehet hogy megvárom a terápiával a korlátozások végét.

Nem igazán követem a híreket. Lehet sejteni hogy mikor fogják enyhíteni a korlátozásokat?

2020. dec. 8. 16:09
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem hiszem,még itt a városomban sem lehet elmenni személyesen a pszichiátriai rendelőbe se,nincs rendelés pszichiátriai és pszicholó-

giai sincs,csak telefonálni lehet.

2020. dec. 8. 16:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nagyon vannak most élőben terápiák. Nyilván csak lassan fog visszállni a rendes kerékvágásba. Megértem, hogy idegenkedsz tőle, de tavaszig nem lesz más választásod mint skypeon beszélgetni.
2020. dec. 8. 16:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen, most csak online van. Megértelek, nekem is fontos lenne a személyes találkozó.
2020. dec. 8. 16:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én először nem tartottam problémának az online terápiát de rengeteg helyen olvastam hogy az online terápia sokkal kevesebbet ér. Elbizonytalanodtam. Van itt olyan aki már mindkettőt próbálta? Ha igen akkor miben jobb a személyes terápia?
2020. dec. 8. 16:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem kicsit túlgondolod a különbséget. Nyilván dikszrétebbnek érzi az ember élőben, de tartalmában ugyanaz fog történni online is mint élőben. Ha terápiára van szükséged én nem várnek emiatt még hóbapokat.
2020. dec. 8. 17:26
 6/10 anonim ***** válasza:

En meg szemelyesen jarok. Koztunk is felmerult az online lehetosege, en akkor azt elvetettem. Egyreszt nem szeretnem hazavinni a pszichologusom, masreszt en sem szeretnek betekinteni az o otthonaba, harmadreszt nekem fontos, hogy lassam teljes lenyeben, ne csak az arcat. Mi addig talalkozunk szemelyesen, amig lehet.

Tesom online jart, es neki igy jobban tetszet, jobban meg tudott nyilni.

Szoval kinek mi jon be. Ha nem voltal meg pszichologusnal, szerintem probald ki online.

Sok sikert!

2020. dec. 8. 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:
van egy csomó hely, ahol személyesen is van terápia
2020. dec. 8. 22:21
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolso valaszolo: ez jol hangzik. Budapesten tudsz ilyen helyet?
2020. dec. 8. 22:55
 9/10 anonim ***** válasza:
pl a tetris terápiás központ, de nem ajánlom jó szívvel, mert 2 szakember ismerek onnan, az egyik jó, a másik nem, de ez is csak nekem, lehet, hogy másnak egyik sem jó, vagy mindkettő nagyszerű
2020. dec. 8. 23:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is személyesen járok, heti szinten egy remek szakemberhez.

Úgy tudom, most van kapacitása, de nem biztos, hogy elvállal. Ha érdekel a neve és a rendelő címe, írj rám.

2020. dec. 8. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!