Van olyan pszichologusnal hogy elmeselem gyerekkoromtol a mai napig az eletem es a traumaim az elso alkalommal?
Rengeteg trauma es hiba volt az eletemben amiken tul sokat gondolkodom. Nem tudok egyet kiemelni. Raadasul osszefuggenek a jelenlegi problemaimmal is.
Most is van vagy 10 komolyabb kihivas, donteshelyzet, elakadas az eletemben amikkel nem tudok megbirkozni.
Mindig azt olvasom hogy az emberek csak egy konkret problemaval fordulnak szakemberhez de nekem sok van es mind eleg komoly.
Lehet analitikus pszichologus ilyen helyzetben jobb mint egy kognitiv?
Első alkalommal ezt mindet?
Szerintem kizárt. Leállítja a sztoritellinget és megkérdezi mi bajod, mit akarsz.
Koszonom a valaszokat.
En arra gondoltam hogy a tobbi alkalommal vegig megyunk sorban a problemakon kezdve a surgosebbekkel.
Ugy erzem hogy ha nem helyezem konteksztusba a jelenlegi helyzetemet akkor nem fogja megerteni a dolgokat es nem tud segiteni. Sok minden vezetett a jelenlegi problemaimhoz.
Raadasul sok komoly dolog bant a multambol kiskoromtol mostanaig. Ezeket mar regota nem tudom feldolgozni. Nem hiszem hogy tud segiteni ha meg azt sem mondom el hogy mik ezek az esemenyek. Sajnos tenyleg rengeteg ilyen van.
Azt tudom hogy nem lesz olcso es rovid, de vhogy kifogom gazdalkodni mert nagy szuksegem van a segitsegre.
Akkor menj. Szerintem nincs ilyen hogy analitikus pszichológus. Csak sima, de az jó lesz neked.
Szerintem ezt mondd el neki hogy sok témád és sok mondandód van. Aztán majd segít/ iranyíta, hogy milyen sorban göngyölídsd fel.
Nekem is van olyan alkalom hogy időrendi sztoritellinggel készülök, majd az elején bekérdez egy olyat, hogy akkor már más szemszögből nézem és nincs is szükség arra, hogy mindent elsztorizzak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!