Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha öngyilkos...

Mit tegyek ha öngyilkos akarok lenni? Nem bírom tovább.

Figyelt kérdés
Úgy érzem már semmi jó nem lehet az életemben. Ha ennyi idő alatt nem volt kapcsolatom, munkám, se semmi, akkor már biztos nem is lesz. Agorafóbiás vagyok, beteges szorongó, pánikbeteg, senkivel nem bírok beszélgetni, a családtagjaimmal sem, mert ők is lesz*rnak. Nem megyek pszichológushoz, nem megyek én már sehová sem. Nem tudok változtatni, úgy érzem. Semmi nem segít, csak azt akarom hogy vége legyen. És meg akarom lépni, meg akarom ölni magam. Egy örök lúzer vagyok, úgy se fog senki emlékezni rám vagy sajnálni.

2021. máj. 3. 19:24
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy konkrétan mi váltotta ki nálad ezt az állapotot?
2021. máj. 8. 21:12
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Nézzetek be ide: [link] . Komolyan mondom, nagyon érdemes regisztrálni és olvasgatni és a linkelt topikba írni is.
2021. máj. 8. 21:56
 33/38 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező,

értsd már meg végre, hogy helytelenül gondolkozol, meg azok is, akik hasonló hangon írtak a saját sorsukról!!!

Menjetek emberek közé, ismerkedjetek és nagy valószínűséggel boldogok lesztek, de ne feledjétek, hogy az élet néha pofonokat is osztogat, de ezt a család, rokonok, barátok segítségével túl lehet élni.

Minden jót!

2021. máj. 9. 10:01
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

33

A szándék jó. A tudásod nullához közelít.

A depressziós ember nem tud enni-aludni-felkelni-tisztálkodni. Szerinted ilyen állapotban emberek közé fog menni? Meg kéne értened, hogy ez egy betegség. És ez nem egy kifogás. De kívánom, ne tudd meg, milyen.

2021. máj. 9. 10:41
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
Na nekem kevésbé a depresszió, inkább a fóbiáim, a szorongásom és a pánikrohamok rontják az életemet, de ez sajnos tényleg nem úgy megy, ahogy azt a 33-as írja. Terápiázok is, nem akarom megölni magam, de nem tudok a gondolataimmal mit csinálni. Nem minden pofont lehet legyűrni, főleg akkor nem, ha a környezeted nem feltétlen építő jellegű... A sokadik trauma után már nem leszel olyan, mint előtte.
2021. máj. 9. 12:43
 36/38 anonim ***** válasza:

Ha kiírtad ezt a kérdést ide, az azt jelenti, hogy mégsem szeretnél annyira meghalni, mint azt gondolnád. Aki meg akar halni, az csendben megteszi. De te még reménykedsz abban, hogy valaki tud mondani csak egy okot arra, hogy átgondold ezt az öngyilkosság-dolgot.

Figyelj. Tudom, hogy most nagyon rossz. De gondolj arra, hogy a halál után már minden mindegy. Nem fog számítani min kellet keresztülmenned. Nem fog számítani az idő. De pont ezért nem szabad feladnod, és kihasználnod azt az időt, amíg még számít. Végtére is teljesen mindegy, hogy most halsz meg, vagy x évvel később, nem igaz? Szóval arra kérlek, hogy küzdj még egy kicsit. Tudod, nekem is vannak rossz időszakaim. Egy ideig bántottam is magam. Sötét gondolataim vannak, és rettegek attól, hogy emiatt ártani fogok másoknak. Nem tudom magam kontrollálni. Valószínűleg nem vagyok teljesen ép mentálisan... A családommal sem jövök ki túl jól. És vannak pillanatok, mikor egyszerűbb lenne csak meghalni. De kitűztem magamnak célokat, és találtam olyan embereket akik segítenek ezeknek a megvalósításában, és a "sötét oldalam" ellenére támogatnak, és elfogadnak olyannak amilyen vagyok. És most már vannak olyan napok, amikor őszintén tudok nevetni, nem kell megjátszanom magam. Vannak céljaim. És barátaim is, akik megtanítottak arra, hogy szeressem ezt a sz@r világot. És ezért megéri élni. Az ilyen napokért.

Én is voltam úgy mint te. Valóban nem egyszerű. De most csak egy dolgot tehetsz. Tűrsz, tanulsz, és megpróbálsz segíteni magadon, és másokon. Mert ha segítesz másokon, ők is segíteni fognak rajtad. Ez így működik. Tűzz ki magadnak egy célt, amit szeretnél megvalósítani. Ez azelső lépés. És ha már van célod, a többi magától fog jönni. Ha szeretnél valakivel beszélgetni erről részletesebben, nyugodtan írj rám. :)

2021. máj. 9. 13:00
 37/38 anonim ***** válasza:

Ez már pár éve volt, de le írom...

Kb 14/17körül lehettem.

Barátaim nem voltak, családom szart rám és mindig csak hátba szúrtak el fordultam mindenkitől, családtól és oszálytársaktól a volt oszályfőnököm ki rúgatott a volt sulimból mert nehezen tanultam magyar létemre a német nyelvet (németországban éleünk)

Suliba folyton piszkáltak, leköptek, megvertek, beszóltak az új sulimba ez ugye folytatódott az új tanárok/diákok ott is cdak szekáltak. Szüleimnek hiába szóltam nem érdekelte őket. Minden áldott nap meg akartam halni. Az akkori ofőnököm pszichologushoz küldött mivel nem barátkoztam senkivel, de azzal nem foglalkozott hogy szekáltak. El kezdtem vagdosni magam... pár hónappal később egyik reggel mikor meg nyitottam az instát, volt 1 üzenetem egy ismeretlentől hogy lenne e kedvem ismerkedni. Pár órával később vissza írtam neki hogy igen, miért ne... (ugy voltam vele már tök mondegy mit csinálok az utolsó pár hetembe)

Elég sokat beszélgettünk és mint kiderült csak 2 évvel volt idősebb nálam (ekkor lehettem 15/16). 2-3 héttel később meg írta nekem hogy depressziós, meg akarja ölni magát, családja útálja, pár nappal később én is el kezdtem szekálni, higy ilyennel nem szokás baromkodni stb egyre többet veszekedtem vele és pár nappal később meg tette...A mai napig magamat hibáztatom érte, de már késő. Miattam halt meg, ő csak barátkozni szeretett volna, akart egy személyt akiben megbízhat hogy ne essen vissza ahonnan próbált kimászni, de én nem adtam meg neki rá a lehetőséget és csak később jöttem rá mit is tettem, de már késő és a mai napig fàj.

Már 20 éves vagyok és még mindig úgy vagyok vele hogy én öltem meg a szavaimmal...

Szóval mondom neked kedves kérdező, hogy szedd össze magad minnél hamarabb és kezdj el sportolni, szerezz be házi állatot, keress magadnak valamilyen jó és egészséges hobbit. Kitartást mindenkinek

2023. nov. 18. 15:51
 38/38 anonim válasza:
100%
Szia! Remélem rendbejöttél, és nincsenek már ilyen gondolataid.
jan. 6. 01:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!