Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi van a mai fiatalokkal...

Mi van a mai fiatalokkal 20-25 évesekkel? Munkahelyi tapasztalataitok?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre a munkahelyemen, hogy nagyon sok fiatal, új belépő nagyon szótlan, magába forduló és teljesen mindegy hogy milyen végzettségű, lehet az mérnök, vagy technikus, vagy szakmunkás. Végzettségtől független, nagy részük félénk, bizonytalan. Mitől ilyenek? Volt egy mérnök srác nem rég végzett és egész nap senkihez nem szólt, csak elvégezte a munkáját, ebédkor behabzsolta az ebédjét, senkire nem nézett és munka után haza ment, pár nap után kilépett. Olyan volt mint aki meg volna sértődve vagy nem tudom, nem mondott senkinek semmit, a vezetőségnek sem, így fogalma sincs senkinek miért lépett ki. Most is van egy 24 év körüli fiatal, aki úgy jár, kel, mint aki szégyelné magát Lesütött fejjel és alig mer bárkire nézni ha ránézel lesüti a fejét, mindig dörzsöli a kezét. Nem egy ilyen fiatal jött már és nem értem mi ez? Nem nehéz a munka, bárkit betanítanak, a műszakvezető segítőkész, rendes, türelmes, ne lehet rá rosszat mondani, nem kiabál senkivel, nem lenéző senkivel, szóval tényleg nem értem mi van a mai fiatalokkal? Miért ennyire nyuszik? Ti mit tapasztaltok a munkahelyeteken?

2021. ápr. 22. 11:24
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
43%
Az ilyeneknek eddig minden a hátsójuk alá volt tolva, most meg rájöttek, hogy a való világban dolgozni kell. Naná, hogy meg vannak szeppenve, mint kisgyerek az óvodában.
2021. ápr. 22. 11:31
 2/24 anonim ***** válasza:
30%
1-es vagyok. Plusz a mai világban minden fiatal már milliós kezdő fizetést akar, aztán ha nem kapja meg, akkor besértődik, mint egy három éves. Ma úgyis divat pár hetente váltogatni a munkahelyet, főleg a fiataloknál, mert "nem megyek el nettó sz*ros 300-ért ilyen helyre, nekem minimum a duplája dukál!" Nulla tapasztalattal örüljön, ha kap munkát. Az igények túl nagyok a mai fiataloknál, az a baj.
2021. ápr. 22. 11:33
 3/24 A kérdező kommentje:
Igen elképzelhető, de érted csak a neten meg otthon nagy a szájuk? Itt miért nem merik megmondani mi nem tetszik, vagy mitől tart ennyire? Tényleg némelyik olyan mint egy kis gyerek, úgy kell neki mondani hogy mit csináljon, szünetben hogy kimehet, stb. tiszta vicc és 20+ évesek már. Le vagyok döbbenve, Én annak idején diák munkáztam is a 2000évek elején és ott a tizenéveseknél láttam 1, 2 ilyet, de ők is talpra esettebbek voltak sokkal, most meg elképedek hogy 20on évesek így viselkednek.
2021. ápr. 22. 11:42
 4/24 anonim ***** válasza:
jól teszik. engem meg a hangos vagy épp panaszkodó emberek zavarnak. vagy ai rádnyomul , nem kedvesen hanem erőszakosan és mindenáron elvárja hogy nevess vagy hangos legyél.
2021. ápr. 22. 11:52
 5/24 A kérdező kommentje:
Jól teszik? Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. Ismered ezt a mondást? Itt nem arról van sz, hogy nyomuljon, meg hangoskodjon, hanem arról, hogy viselkedjen felnőttként, Ha kérdése van akkor kérdezzen, ha szünet van akkor magától legyen képes kimenni, tb. Ne mindent úgy kelljen mondani nekik mint egy ovisnak, mert szerintem gáz 20+ évesen. Nem ciki ez egy kicsit sem? Amúgy meg senki nem hangoskodik nálunk, se nem nyomul, de beszélgetni szoktunk, meg viccelődni meg jókat nevetni és nem értem a fiataloknak miért jó a bús komorság?
2021. ápr. 22. 11:59
 6/24 anonim ***** válasza:
22 éves vagyok és én is ilyen vagyok, mert depressziós és szociális fóbiás vagyok. Bocs? Vagy nem tudom most erre mit kellene mondani.... az van. Az egyetemi szaktársaimnak egyébként minimum 90%-a (volt ilyen kérdőív, de én konkrétan nem is ismerek olyat, akinek nincsen) küzd valamilyen lelki, mentális problémával. Az önbizalomhiány, a megfelelési kényszer, a depresszió stb. szinte általános, mindenkit érint. Nem vagyok szakértő, max. cikkekre és tanulmányokra tudnék hivatkozni, de a saját véleményem az, hogy ennek meg van az oka. A mi generációnk még "csak" belenőtt a social media világába, mindenhol megy a bullying, folyamatos versenyzés folyik az élet minden terültén, mindenkinek folyamatosan teljesítenie kell mindenben, hatalmasak az elvárások az emberrel szemben, mindent azonnal és nagyon gyorsan és tökéletesen kell elérni/megcsinálni, mindenről kérve/kéretlenül azonnal kapsz visszajelzést, mindenkinek van véleménye mindenről és ezt meg is osztják, rengeteg helyről kapod az ellentétes információkat és visszajelzéseket, rengeteg lehetőséged van és közben mégsem, mindenki kritizál mindenkit, a tanárok gyakran megalázzák a diákokat stb., szerintem ennek fényében nem csoda, ha valaki "ilyen" lesz. Mindeközben persze még mindig cikinek számít felvállalni azt, ha valakinek valamiféle problémája van és segítséget szeretne kérni, mert akkor is rögtön mindenki ítélkezik. Én igazából csak azon csodálkozom, hogy ezt valaki még bírja ép ésszel és igazából nem is értem, hogy te miért furcsállod. Azt pedig pláne köszönöm minden hasonló ember nevében, hogy szerinted ez ciki és kész vicc...
2021. ápr. 22. 16:23
 7/24 A kérdező kommentje:
Nem az a ciki, hogy valaki depresszív. Én nem tudom mi van ezekkel a fiatalokkal, valamit nagyon elszúrtak náluk, nálatok, ha nagy részük ennyire félénk, szótlan. Ha nem mertek nyitni, akkor mi lesz később veletek? Ahhoz hogy tudjatok beszélni őszintén a bajotokról bármi legyen az, ahhoz nyitni kéne az emberek felé. Ha bekerültök egy munkahelyre akkor neked kell, beszélgetni az ottaniakkal, nem ők kezdeményeznek, mivel neked kell oda beilleszkedni. Itt még lehetőségük is lett volna, mert többen próbálkoztak nyitni ő feléjük. Ha már van egy, két ember, akivel beszélsz, lehet abból egy jó kapcsolat, vagy kolegalitás, onnantól kezdve nyert ügyetek lenne, hogy beszéljetek, vagy ha munkával kapcsolatban elakadtok kérjetek tőle segítséget. Ha valaki lesütött fejjel, szégyenlősen jön, megy nem szól semmit, úgy kell kihúzni belőle egy szót is, szerinted a munkatársak mit gondolnak róla? Azt hogy biztos gettyós. Sajnálom, de ez van. A munkahelyen nem pszichológusok vannak, hanem munaktársak, ahol mondjuk gyártás folyik vagy bármi más munka. Hidd el 20 évvel ezelőtt is nagy volt az elvárás, még sem volt ennyi befordult fiatal. Valami hül.yeséggel tömhették tele a fejeteket. Ebben nagy szerepet játszhat az oktatási rendszer is, de a szülők felelősége még nagyob, mert ekkora versenyt nem szabadna csinálni. Vagy nem tudom ha ebből fakad ez a nagy feszültség, életképtelenség, akkor az borzalmas tragédia a ti korosztályotoknak! Másik meg, hogy egy kezdőtől nem fognak elvárni csodákat, mindenhol van betanulási idő, 3 hónap próba idő. Itt is láthatnák, hogy segítőkészség meg van, keresik a helyüket hova tehetik be, mi az a munka ami hozzá a legjobban áll. Amúgy ez egy gyár. Szóval egy gyárban nem kéne ennyire tartani!
2021. ápr. 22. 18:30
 8/24 anonim ***** válasza:
Te ezt nem értheted, ha nem ebben élsz.
2021. ápr. 22. 18:38
 9/24 A kérdező kommentje:
Basszus! Mi az hogy nem ebben élek? Mért szerinted a Marson élek? Vagy mi? Amikor én voltam 20on éves a 2000es évek eleje, közepe táján akkor is volt elég magas elvárás, nem csak a tanárok részéről, akkor is volt megaláztatás, általánosban még ütötték is a gyerekeket a tanárok, akár hiszed akár nem, minden kornak meg volt a baja, nehézsége. Legegyszerűbb kitérni a válaszadás alól, hogy úgy sem érted, mert hü.lye vagy, hát persze, valószínű nem értem. Gondolod annak idején nem volt versengés, problémák? Hm? Akkor kolbászból volt a kerítés, jah. A ti korosztáyotok el lett cses.zve :/ Nem készítettek fel titeket jól erre a világra, pl. egy gyereket miért engednek a net elé? Minek vesznek egy 10 évesnek IPhont? Minek versenyeztetik őket hogy kinek van jobb cucca? és sorolhatnám, innen indul az egész. A szegény családból származókat kiközösítik. Miért? Miért van minden engedve? Ez a szülők felelősége és részben az oktatásé! Ez a fene nagy szabad liberalizmus. Hurrá! A szocializmus idején az iskolákban köpeny volt a kötelező, pont ezért, hogy a tehetősebbek ne tűnjenek ki, mindenki egyen ruhába és csó, nem volt mobil meg hasonlók. Nincs erkölcs, tisztelet már ez az eredménye, meglátszik a fiatalokon, milyen irányba haladunk és sokan ennek tapsolnak, mert modern kor, stb. Holott ez egy agyrém!
2021. ápr. 22. 18:49
 10/24 anonim ***** válasza:
Amúgy meg a kamaszkor kitolódott. 2 ha a mi korosztályunk van elcseszve arról pont a te korosztályod tehet :P
2021. ápr. 22. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!