Vannak itt olyanok akiknek a Frontinnal kapcsolatban pozitív tapasztalatai vannak?
Nemrég jártam pszichiáternél, aki a panaszaim meghallgatását követően úgy ítélte meg, hogy szükséges szorongásoldó gyógyszert szednem. Nem nagy dózisban kell bevennem, napi 2x1 szem 0,25 mg-os Frontin tabletta szedését ajánlotta, (emellett elküldött laborvizsgálatra is) mégis tartok tőle valamennyire. Tény hogy nagyon erősek a szorongásos tüneteim, és ez többek között az alvásban és a tanulásban is akadályoz, tehát teljesen jogosan írta fel nekem, viszont rengeteg rossz tapasztalatot hallottam már. Elsősorban az a lehetséges mellékhatás riaszt el a gyógyszer kiváltásától, ami a memóriát érinti, mivel még egyetemista vagyok, és ugyan a szorongás is akadályoz a tanulásban, mert képtelen vagyok odafigyelni, de félek hogy ezen a frontin csak tovább rontana. A probléma csak az, hogy más megoldást nem látok, mivel már nagyon sok mindennel próbálkoztam, de ez csak azt eredményezte hogy folyamatosan romlott az állapotom, és folyamatosan depresszív hangulatom van. Ezért is szeretnék tapasztalatokat kérni azoktól, akik szedték/szedik ezt a gyógyszert :) Van itt olyan akinél nem jelentkeztek negatív mellékhatások (legalábbis nem olyan sok)? Természetesen azok is írhatnak akiknek inkább rossz tapasztalatai vannak, ezeknek is örülök :)
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
20/L
Jó, is de rossz is. Az a baj, akinek bejön, az nagyon nehezen tudja letenni. Ez sajnos az igazság. Persze egy orvos jobban tudja. Én imádtam a hatását, azt, hogy nem vagyok idegbeteg, nyugodtan alszom, nem merengek a jövőn. Sőt , a tanulás is jobban ment meg a vizsgák is. Szinte akkoriban helyrehoztam az életem egy másfél hónap alatt. Aztán amikor már lekellett volna tennem, és már elfogyott...Volt, hogy egész éjszaka a fiókjaimban túrkáltam, hátha valahol találok egy szemet. De egy szem már sajnos nem volt elég, észre sem vettem, és függő lettem.
Azóta mióta nagy nehezen leraktam, inkább pánikolgatok magamnak, meg idegedkedek, de függő nem leszek többé. Az elvonás utáni fejfájás, neg hányinger, gyomorgörcs...
Ez nem jelenti azt, hogy mindenki így jár. Saját tapasztalat.
Jobban tudtam tanulni és vizsgázni is vele, mint nélküle.
DE: arra figyelni kell, hogy ne álmosítson annyira, hogy tanulás helyett inkább alszol.
Nekem több év után is ment a leállás Frontinról. 1 mg-os adagnál fokozatos csökkentéssel.
Volt hirtelen elhagyásom is. 1,5 mg Rivóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!