Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha bekerülök a pszichiátriára,...

Ha bekerülök a pszichiátriára, attól még vezethetek?

Figyelt kérdés

Csinálom a jogosítványt, és már oktatóval járok vezetni.

A kérdésem, hogy:

Egyrészt alkalmasnak fognak-e tartani a B kategóriás jogosítvány megszerzésére?

Másrészt pedig, ha az intézetben vagyok, kiengednek 1-1 órára a "kezelés" ideje alatt a vezetési órá (k)ra?

2021. ápr. 18. 15:43
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Ha kiengednek még onnan, akkor igen :D
2021. ápr. 18. 15:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy mivel vagy bent. Hasadásos elmezavarral nem fognak kiengedni, de egy mezei depresszióval igen. A gyógyszerbeállítás idejére nem fogják engedni a vezetést, de utána igen.
2021. ápr. 18. 16:02
 3/9 anonim válasza:
100%
Miért vittek be? Ha valami súlyos ok miatt akkor lehet sose vezethetsz. Max ha ki gyógyulsz.
2021. ápr. 18. 16:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt az orvosoddal kell megbeszélned. A jogosítvány megszerzéséhez eleve mindenkinek kell egy orvosi alkalmassági igazolás, amit a háziorvos állít ki (a pszichiátriai kezelés tényét szerintem itt nem érdemes elhallgatni). Ha gyógyszeres kezelés alatt állsz, és maradsz is azután, hogy kiengednek, lehet, hogy nem lesz egy könnyű menet a jogsi megszerzése. De a kérdéseidre szakemberek tudnak majd megfelelő választ adni.
2021. ápr. 18. 16:05
 5/9 anonim válasza:
55%
Egyébként ja nekünk honnan kéne tudni. Még annyit se képes megmondani mi baja van.
2021. ápr. 18. 16:07
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
Én kb 3 hetet voltam bent drog túladagolás miatt a zártosztályon, majd jobban lettem és elengedtek (nem vették el a jogsimat), és továbbra is vezethetek, de ha valami olyan gyógyszert írnak fel ami azt indokolja, hogy nem vezethetsz akkor cumi van...max valahogy elsumákolod. Ne is mond hogy jársz vezetni, vagy hogy vezettél..ha elmondtam volna én is, akkor biztos nem engednének.
2021. ápr. 18. 16:09
 7/9 anonim ***** válasza:
48%
Elsumákolni? Jesszus, még véletlenül se! Gondoljatok már a többi emberre az utakon plíz!
2021. ápr. 18. 16:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Atya isten, milyen kommentek vannak.

1. Ez nem betegség, hanem állapotfüggő. Van aki szorongással maga sem mer autóba ülni, van, aki skizofrén létére vezet (gyógyszerek, és stabilitás mellett, nem itt-ott földönkívülieket haluzva!).

2. Nem is gyógyszer függő. Vannak olyan gyógyszerek (pl. antipszichotikumok, benzodiazepin típusú nyugtatók, amik mellett nem ajánlott vezetni, mert csökkenthetik a reakcióidőt). Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán, és soha többet nem lehet vezetni. Általában amíg beáll a gyógyszer hatása, vagy ha nagyon rossz mellékhatásai vannak, nem kéne, de valaki napi 3 nyugtató mellett is vezet, hozzászokott a szervezete, és nem zavarja.

3. A kórházból biztos, hogy nem fognak téged kiengedni vezetni, itt lényegtelen, miért kerültél be.

4. Igen, elég gyakori a mentális betegségekkel diagnosztizáltaknál az elsumákolás mindenféle alkalmassági vizsgálaton. Ez a lehető legkisebb százalékban van azért, mert közveszélyesek lennének, egyszerűen nem csak a mezei emberek között, hanem az orvosoknál is elég nagy a stigmatizáció, és rögtön mindenkit őrültnek hisznek. Valaki a skizofrénre is rábólint, hogy mehet dolgozni nehéz gépekhez, mert jól van, valaki egyszerű kevert-szorongásos depresszióval árufeltöltőnek sem mehet (állapot és üzemorvosfüggő, megint). Minden 5-10. embernek van valami baja, legfeljebb nem kerül orvos/pszichológus látóterébe. Ettől még nem lesz közveszélyes. Gyakran a pszichiáterek mondják, hogy nem kell híresztelni a diagnózisokat, mert csak a gond van vele (a híreszteléssel, nem feltétlen a betegek állapotával; főleg, hogy ezeket a diagnózisokat úgy osztogatják, mint a cukrot).

2021. ápr. 18. 20:51
 9/9 ANONYMUS* válasza:
Miér ne vezethetnél utánna csak megfigelésre vittek be. Hogy minden rendben van e :P
2021. máj. 18. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!