Mit tegyek? Mik a tapasztalaitok a pszichiátriáról? Érdemes befeküdni?
Keress egy jó pszichológust,aki elbeszélget veled és feltárja a lelki problémáidat.
A pszichiátriát felejtsd el,mert ott csak tele nyomnak gyógyszerekkel és egy életre gyógyszerfüggőt csinálnak belőled,a személyiséged egyre jobban eltorzul.
Ne a gyógyszerektől várd a problémák megoldását,azokat neked kell megoldani.
Pszichológusnál az a baj, hogy ott 1-2 év kell, mire segíteni tud. Én ezért is hagytam abba 2 hónap után, mert számomra sok volt havi 40-50 ezer erre, gondoltam inkább "elszórakozom" azt a pénzt és azzal oldom meg a problémáimat. (spoiler alert: nem teljesen jött be)
Pszichiátrián gyógyszerekkel próbálják majd meg kezelni a problémáidat, de mint írták előttem, az csak tünetet kezel, ráadásul durva mellékhatásaik is lehetnek/vannak és addiktívak. Szóval nem ajánlatos.
Ha a pszichológus ingyen van, akkor szerintem folytasd. Azon kívül meg próbálj közösségekbe kerülni. Utóbbi tudom, hogy nehéz, nekem sem teljesen sikerült még. De rengeteg csoport volt interneten, kezdetnek az is jó. Szorongáson valszeg a tapasztalat segít majd, hogy kevesebbet szorongj. Ezért sz*rnak le mindent az idősebbek, mert ők már sok mindent megtapasztaltak. :)
Nem ajánlom. Begyógyszereznek és majd a dilibogyóktól várják a csodát. Rengeteg rémtprténetet olvasni a pszichiátriáról, a "gyógyszerektől". Amiknek ráadásul millió mellékhatásuk van. 17 évesen még simán okolhatod a kamaszkort.
Mi a baj az életedben? A család, az iskola? A múlt? A kapcsolataid? Próbáld "kívülállóként" visszanézni az életed. Próbáld megkeresni az okot és rendezni magadban. Ha szükségét érzed, inkább pszichologushoz menj, aki hajlandó beszélgetni veled és akitől ugy érzed, jó érzésekkel távozol.
Amúgy sokat segíthetnek a célok, pl valami hobbi, valami amiben elmélyedsz és kikapcsol.
Vagy ha nem érzed jol magad, fuss idakint egy kört.
Mindenkinek vannak ilyen időszakai. Ez is el fog múlni meglátod rendbejön.
Depiseknek ajanlom. Koztuk Neked is:
Rendszeres:
Futas a szabadban telen nyaron
Tengeri hal eves naponta
Napozas telen szoli
Testkontakt kuzdosport: bjj/birjozas/judo/
Szex
Baratokkal olelkezesek lenyeg a bor bor kontakt!!!!!
A gabona minimalizalasa vagy kiiktatasa
Ezektol elmulik. Ne fekudj be ,mert ott tenyleg a baratommal is gyogyszereket szedettek es tonkreteszik az embereket
Tapasztalatom pszichiátrián:
Este járkálnak a betegek, volt hogy valaki véresen jött be hozzánk.
Láttam olyat aki pucéran rohangált, majd úgy kötözték ki az ágyhoz. Aggresszív volt, köpködött.
Gyakori a lopás.
Tele gyógyszereznek..én be se szedtem amit adtak, odaadtam a többieknek. Lehet vele "kereskedni".
Bent akarják tartani az embereket, nem a gyógyítás a cél.
Jut eszembe, egy volt kolléganőm feküdt bent pszichiátrián, mert ki volt merükve és pihenni akart.
Nos, hamar kiderült, hogy a pszichiátria nem épp a nyugalom szigete. A betegek állandóan zsiborogtak, minden bajuk volt...Persze begyógyszerezték a kolleginát is, aminek hatására idegennek látta magát a tükörben és egyre inkább attol félt, hogy megbolondul.
Aztán nem is szedte tovább a bogyókat és örült, mikor végre kiszabadult, hogy ép ésszel megúszta. Azóta inkább otthon pihen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!