Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki okos az egészen...

Bulcsando kérdése:

Ha valaki okos az egészen másként éli meg a világot is vagy inkább csak abban más hogy bele tudja ásni magát valamibe ?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy máshogy éli meg a leghétköznapibb dolgokat is beszélgetéseket is vagy inkább csak annyi hogy felül tud rajtuk emelkedni ha akar , hogy tud valami más is csinálni amit a többi nem ? Mert amikor elbutultam a mindennapi dolgokat se láttam úgy bár én nagyon ..

2021. márc. 17. 01:46
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Aki okos, többet és több mindentől fél.
2021. márc. 17. 03:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez jó
2021. márc. 17. 04:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Bár én mégis sokat féltem az életemben , bár nem jól és nem tudatosan
2021. márc. 17. 05:52
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Aki okos, tisztábban látja a valóságot, és ha tényleg okos, akkor meg tud tanulni együtt élni ezzel a helyzettel, és tud félelem nélkül élni, illetve nem lesz tele kételyekkel.
2021. márc. 17. 08:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy fogalmaznám meg, hogy fel tudja mérni a saját határait és lehetőségeit, és képes együttélni a bizonytalansággal.

Utóbbi nagyon nehéz még az intelligens embernek is, mert a primitív elme (az ösztönagy) még a biztos rosszat is inkább elfogadja, mint a bizonytalanságot, mert azzal tud kezdeni valamit.

Ugyanakkor a világ tele van - többnyire ismerethiányból fakadó - bizonytalansággal, ezért a legjobb stratégia kiegyezni a létezésével.

2021. márc. 17. 11:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
4-es, nyilván van aki annyira okos, hogy megoldást is lát előre a problémákhoz. Nem tartom magam túl okosnak, de a saját életemből tudok példát hozni: Az egyik kollégám százezreket tárolt a munkahelyi fiókjában,ami nem zárható és ügyfélszolgálatos, bárki hozzáférhet, ha elhagyja a helyét, márpedig gyakran el kell hagynia, akár ügyfél is hozzáférhet. Általában csak pár ezer Ft bevételünk van hetente, ez egy ritka helyzet volt. Ő teljesen nyugodt volt százezrekkel a fiókjában, engem viszont a víz vert le, amikor megtudtam, hogy már 2-3 napja ott tárolja. Nyilvánvaló, hogy meg sem fordult a fejében, hogy rablás esetén ezt neki vagy nekem vagy valakinek a cégből meg kell térítenie. Ő olyan egyszerűen működött ebben a tekintetben, tehát úgy volt vele, hogy ha a csúnya rablók ellopják a pénzt, arról ő semmit sem tehet, nyilvánvalóan ő nem lesz felelős és nem ő fogja megtéríteni. Én azonnal elvitettem az összeget a gazdasági irodába, mert tudtam, hogy senkit nem fog érdekelni, hogy ha ellopják a pénzt, azt nekünk kell megtéríteni, akik tároltuk. Én ezek miatt valóban többet idegeskedek, mint az, aki el nem tudja képzelni, hogy olyan igazságtalanság is megtörténhet, hogy rajta fogják behajtani azt, amit más ellopott. Bár az is lehet, hogy csak azért vagyok ilyen marha okos, mert egyszer még pályakezdő koromban nekem kellett befizetni a munkahelyem pénztárába 5000 Ft-ot, mert hamis bankjeggyel fizettek nekem és nem vettem észre. Álmomban nem feltételeztem azt, hogy ezt a munkahelyem behajtja rajtam, de bizony nem fogadták el elszámoláskor és fokozatosan leesett a tantusz, hogy ezt nem más fogja megtéríteni, mint saját becses személyem.:)
2021. márc. 17. 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez az okos dolog is furcsa megfogalmazás. Az okos embert mindenki másként képzeli el.

Nekem az okos ember szóról egy gazdag üzletember képe jelenik meg, van akinek meg egy tudós.

2021. márc. 18. 00:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem minél többet képes valaki felfogni a világból annál okosabb , minél több dolgot tud egyszerre fejben tartani , én például azért nem vagyok jó matekból mert mire megértem az egyik részét a dolognak elfelejtem a másikat és így nem tudom együtt látni .
2021. márc. 18. 03:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!