Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan bocsássak meg magamnak?

Hogyan bocsássak meg magamnak?

Figyelt kérdés

Szeretnék tanácsot kérni Tőletek. Röviden annyi, hogy kiléptem egy olyan kapcsolatból, ami már nagyon szétrombolta a lelkem és az önbecsülésem. Már fizikailag se voltam jól, szó szerint fájt a szívem. Amióta nem vagyunk együtt, jobban érzem magam, a családom és barátaim mellettem vannak és szeretnek. Ez nagyon jó hatással van rám, de sokszor belémhasít a gyűlölet saját magammal szemben, hogy hogy engedhettem meg ezt magamnak, hogy így bánjanak velem? Ez az érzés nagyon nyomaszt.

Ha esetleg valaki volt már ilyen helyzetben, nagyon szívesen elolvasnám a tapasztalatát, ötletét. Köszönöm előre is.

28/N

2021. márc. 5. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit mondogatok magamnak, hogy vége, tanultam belőle és ki tudtam lépni. Erősebb lettem miatta és ebbe kapaszkodok. Nem az a szerencsétlen vagyok már aki elviselte. Nem gyűlölni kell magam, hanem büszkének lenni,mert végül én nyertem.
2021. márc. 5. 15:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon nehez. En egyreszt elkezdtem akkor pszichologushoz jarni. O nagyon sokat segitett a kerdeseivel, amikor kezdtem magamat hibaztatni. Emellett nekem ket konyv segitett:

1) Susan Forward: Erzelmi zsarolas

2) Shannon Thomas: Gyogyulas a rejtett bantalmazasbol

Ezek azt is megvilagitottak, hogy miert lehettem benne ilyen kapcsolatban. Ezaltal jobban megertettem a sajat szerepem.

Ugyanakkor nagyjabol ket eve szamoltam fel egy ilyen kapcsolatot, de epp a heten jutott eszembe egy multbeli tortenet, es en is azon bosszankodtam, hogy ezt hogyan engedhettem meg neki; miert mentem bele az alarendelt szerepbe? Tehat nekem meg a mai napig vannak ilyen epizodjaim, mikozben mar masfel eve semmilyen kapcsolatban nem vagyok az illetovel.

A ket konyvet mindenkeppen ajanlanom, ha nem szeretnel pszichologushoz menni.

Sok kitartast!

2021. márc. 5. 16:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell megértened, hogy miért engedted, hogy így bánjanak veled. Ennek valószínűleg előzménye van, az én esetemben az volt, hogy erre lettem kondicionálva gyerekkoromban. Olyan párt kerestem, aki ugyanúgy bántalmaz érzelmileg, mint ahogy a családom tette.

Nehéz ez, de legyél megértő magaddal, nem szabad magadra haragudnod, gondolja arra, hogy ha egy kedves barátnőd lenne ilyen helyzetben, őt sem korholnád, hogy "de hülye voltál". Akkor magaddal miért tennéd?

A múlton nem tudsz már változtatni, de tanulhatsz belőle.

2021. márc. 5. 19:36
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon örülök nekik. A javasolt könyveknek utánanézek, amúgy is keresek most ilyen könyveket.

Valószínűleg köze van mindehhez apám személye, aki gyerekkoromban még velünk élt, soha egy jó szót nem kaptam tőle, részeg és agresszív volt szinte mindig.

2021. márc. 5. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!