Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline személyiségzavarom...

Borderline személyiségzavarom van, de úgy érzem kezdek szociopata lenni! Ez lehetséges?

Figyelt kérdés

Nem érdekelnek mások érzései, párommal sem foglalkozom semennyit sem, mert nem érdekel. A macskánkra volt, hogy úgy ráijesztettem, hogy bekakált. Mármint nem úgy, hogy: "húú", hanem inkább le sem írom. Belül ürességet érzek, és mások érzései sem érdekelnek, úgy érzem, nincs bennem empátia. De borderline személyiségzavarral vagyok diagnosztizálva.

Létezhet, hogy ez a betegség elfajul, és szociopata lesz az illetőből? Mert én egyre jobban ezt érzem... A társas kapcsolatokat sem érdekelnek. Én elvagyok a tárgyakkal. A körülöttem élőket is csak kihasználom, manipulálom, de közben el is akarom távolítani őket magam mellől, szívesen laknék egyedül, és dolgoznék egy csomót, hogy legyen pénzem venni magamnak dolgokat, amik boldoggá tesznek. Persze azért volna szabadidőm is, arra is szükségem van, de TELJESEN EGYEDÜL. Régen így éltem, elég volt nekem havonta pár óra 1-1 emberrel, de azóta párom van, és egyre nehezebben viselem, egyedül akarok élni, emberek, állatok nélkül. És dolgozni, bár azt gyűlölöm, de a pénz és az önállóság miatt muszáj. Konkrétan minden stimmel nálam a szociopata tünetekben, kivéve, hogy nincs akkora karrierem, de ugye érthető, eddig borderes tüneteim voltak, és még csak a húszas éveim elején járok...

2021. márc. 1. 08:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

#4 Nem, nem okoz szenvedést, engem csak zavar, hogy nem tudok egyedül lakni... Megbántam az egész összeköltözést, és már késő...

Egyébként kezeltek már, de egyik szakember sem tudott segíteni, gyógyszereket azt jelenleg is szedek. Én csak nyugalmat akarok, semmi mást.

2021. márc. 2. 07:51
 12/17 anonim ***** válasza:
Miért késő? Én is nyáron költöztem össze a párommal, borderline-osként ez szerintem ezerszer nehezebb és rizikósabb, mint egy átlagember esetében. De én még küzdök a kapcsolatomért.
2021. márc. 2. 11:58
 13/17 A kérdező kommentje:
Én már 2 éve vele lakom, küzdtem eleget. Ráadásul semmiben sem vagyunk azonos véleményen... Teljesen más vagyok, mint ami neki kell. Én nem szeretek úgy élni, mint ahogyan ő. És unom már ezt az alkalmazkodást is, pedig ő váltig állítja, ő alkalmazkodik hozzám... ja, persze... én is rakás mindent elviseltem neki, de kész, eddig bírtam, betelt a pohár. EGYEDÜL AKAROK LAKNI.
2021. márc. 2. 12:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Miben vagytok másmilyenek? Akkor szakíts vele, ha neked úgy jobb lenne.
2021. márc. 2. 12:22
 15/17 A kérdező kommentje:
Mindenben, szó szerint. Ide nem szeretném kiírni, anonim szeretnék maradni.
2021. márc. 2. 12:47
 16/17 anonim ***** válasza:
empátia hianya a bpd része.
2021. márc. 9. 00:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Azèrt csak lehet, hogy egyszerűen nem illetek össze. A legtöbb kapcsolat ebbe megy tönkre, amikor 2 ember annira különböző, hogy nem tudnak egysèget alkotni, egymás szokásait elviselni.

Borderlineként nehezebb, alkalmazkodni is. Meg az is, hogy ne reagáljunk túl, kisebb dolgokat.

Ennek ellenére 5 éve élek kapcsolatban, úgy hogy borderline vagyok. Mellette bipoláris. A párom nem a pszichiáterem. Nekem kell ezt megoldanom. Szedek gyógyszert, járok pszichológushoz, otthon viszont éljük a normális életünket. Ha egy betegséget meggyógyítani nem lehet (nálam eddig nem sikerült) meg kell tanulni együtt èlni vele.

2021. márc. 9. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!