Borderline személyiségzavarom van, de úgy érzem kezdek szociopata lenni! Ez lehetséges?
Nem érdekelnek mások érzései, párommal sem foglalkozom semennyit sem, mert nem érdekel. A macskánkra volt, hogy úgy ráijesztettem, hogy bekakált. Mármint nem úgy, hogy: "húú", hanem inkább le sem írom. Belül ürességet érzek, és mások érzései sem érdekelnek, úgy érzem, nincs bennem empátia. De borderline személyiségzavarral vagyok diagnosztizálva.
Létezhet, hogy ez a betegség elfajul, és szociopata lesz az illetőből? Mert én egyre jobban ezt érzem... A társas kapcsolatokat sem érdekelnek. Én elvagyok a tárgyakkal. A körülöttem élőket is csak kihasználom, manipulálom, de közben el is akarom távolítani őket magam mellől, szívesen laknék egyedül, és dolgoznék egy csomót, hogy legyen pénzem venni magamnak dolgokat, amik boldoggá tesznek. Persze azért volna szabadidőm is, arra is szükségem van, de TELJESEN EGYEDÜL. Régen így éltem, elég volt nekem havonta pár óra 1-1 emberrel, de azóta párom van, és egyre nehezebben viselem, egyedül akarok élni, emberek, állatok nélkül. És dolgozni, bár azt gyűlölöm, de a pénz és az önállóság miatt muszáj. Konkrétan minden stimmel nálam a szociopata tünetekben, kivéve, hogy nincs akkora karrierem, de ugye érthető, eddig borderes tüneteim voltak, és még csak a húszas éveim elején járok...
#9: Miért a xanax jött szóba? Antidepresszánst, hangulatstabilizálót, esetleg antipszichotikumot szoktak leginkább felírni. Azóta kaptál gyógyszert?
Én is azt gondolom, hogy 8 hónap tünetmentesség még kevés, és csak azért, mert ő "megtért a spiritualitás útjára", másnak nem hiszem, hogy kellene olyat javasolni látatlanban, hogy ne vegyen igénybe orvosi vagy pszichológusi segítséget.
Az a baj, hogy még az érintettek sincsenek tisztában sok mindennel, és rossz tanácsokat adnak egymásnak. Ez a "spirituális út" is lehet csupán fellángolás, mert egy borderline-osnak nincs stabil énképe, mindig mást akar.
"Minden fejben dől el"? Kétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!